İcathane Atöyesi Kuruldu

Birevim ve TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) iş birliği ile Elazığ'a İcathane atölyesi kuruldu.

İcathane Atöyesi Kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Spor, eğitim ve kültürel faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Birevim ve TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) iş birliği ile Elazığ’a İcathane atölyesi TÜGVA İl Başkanlığı binasında kuruldu.

İcathane atölyesi ile birlikte ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz olarak, kodlama, robotik, endüstriyel tasarım, mobil uygulama geliştirme, bilgisayar programı yazma, 3 Boyutlu tasarım ve üretim, elektronik devre tasarlama ve robotik sistem tasarlama alanlarında eğitimler verilecek. Eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, bir sonraki yıl ulusal ve uluslararası robot yarışmalarına katılım hakkının yanında sertifika almaya da hak kazanacak.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ile Birevim Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alpay, BEKA Derneği İl Başkanı Emrah Çiftçi İcathane atölyesini yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. TÜGVA İl Başkanı Mustafa Şerifoğulları ve öğrenciler ziyarette hazır bulundu.

Ziyaret sonrası kısa bir konuşma yapan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, İcathane’nin Elazığ’a, gençlere ve çocuklara hayırlı olması temennisinde bulunurken teknolojinin yakından takip edilmesi için faydalı çalışmaların yapılacağına inandığını ifade etti. Vali Yırık, Elazığ’dan bir çok mucidin çıkacağını da sözlerine ekledi.Vali Yırık, Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi'ye katkılarından ötürü teşekkür etti.

Öte yandan İcathane atölyesinin açılışına son Başbakan Binali Yıldırım’ın katılması bekleniyor.