İH-DA Vakfı, İnsanlığa Işık Tutuyor

Yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren ve merkezi Elazığ'da olan İhsan Dağoğlu Uluslararası İnsanı Yardımlaşma Vakfı dünyanın dört bir yanında camii yaptırmaya devam ediyor.

İH-DA Vakfı, İnsanlığa Işık Tutuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İH-DA Vakfı Afrika ülkelerine yaptırdığı, cami, çeşme, su kuyusu vb hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Vakıf , Uganda’nın Busia kentinde yaptırdığı Hz. Hamza Camii düzenlenen bir tören ile ibadete açıldı.

İH-Da Vakfı Kurucu Başkanı, Elazığlı hemşehrimiz İhsan Dağoğlu yaptığı açıklamada,” Uganda’nın Busia bölgesinde yaptırdığımız Hz. Hamza camii ibadete açıldı, yaklaşık 15-20 bin kişinin yaşadığı bu bölgede ilk kez böyle bir cami inşa edilmiş oldu, Caminin ibadete açılması bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Bizlerde yaptırdığımız eserle bölgedeki Müslümanların ibadetlerini daha rahat bir ortamda yapmalarının huzurunu yaşıyoruz” dedi.

Doğu Uganda Bölge Kadısı Cemil Cuma yaptığı konuşmada ” Buraya bu camiyi yaptırmakla bizleri çok mutlu ettiniz, sizlerde görmüşsünüzdür bu cami bölgenin en güzel camisi olmuştur. Buradaki insanlarımız adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizlere şunu demek isterim ki biz kendimizi çok şanslı görüyoruz, zira çok uzaklardan gelip ta buralarda bizleri bulmanızın bizler için çok manalıdır. Gördüğünüz gibi zor bir bölgede hayatımızı sürdürüyoruz nasıl olursa olsun inancımızı korumaya yaşamaya çalışıyoruz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz, hoş geldiniz.” dedi.

Uganda Belediye Başkanı Steven Buteba ise açılışta yaptığı konuşmada" bu anlamlı eseri buraya yapmanızdan dolayı teşekkür ediyorum, buralara kadar gelip burada yaşayan Müslümanların ihtiyacı olan bu mabedi yapmanız bizleri çok mutlu etmiştir, şunu söyleyebilirim ki polis şefine talimat verdim bu eseri korumak sana aittir gözünüz arkada kalmasın buraya çok iyi bakıp koruyacağız. Temennim odur ki bu çocukların okulu yok eğer bir gün buraya bir okul yapma imkânınız olursa arsa tahsis edeceğimin sözünü burada veriyorum. Sizleri saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.