'İşimi Yönetebiliyorum' Eğitimi Düzenlendi

KOBİ'lerin büyüme potansiyellerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarına odaklanan 'İşimi Yönetebiliyorum' programı Malatya'da yapıldı. Düzenlenen programa TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ve FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık' da katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

'İşimi Yönetebiliyorum' Eğitimi Düzenlendi

KOBİ’lerin büyüme potansiyellerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarına odaklanan ‘İşimi Yönetebiliyorum’un yüz yüze eğitimleri Malatya’da devam etti. Programa FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık' da katıldı.Düzenlenen etkinlikte, alanında uzman isimler tarafından ‘uluslararası ticaret ve e-ihracat’, ‘e-ticaret ve pazar yerleri’, ‘yeşil dönüşüm’, ‘dijital pazarlama’ ve ‘finansmana erişim’ eğitimleri verildi. 

KOBİ’lerin bilgi ve beceri kazanmalarına destek olmak amacıyla düzenlenen programın; Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) ev sahipliğinde Malatya’da düzenlenen etkinliğine, KOBİ’lerin yanı sıra kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılım gösterdi.

"HEDEFLERİMİZE ULAŞABİLECEĞİMİZE İNANIYORUZ"
Programda konuşan ve tüm dünya gibi Türkiye’nin de hızlı ve kapsamlı bir dönüşüm sürecinden geçtiğine dikkat çeken TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve toplumsal dönüşüm olmak üzere 3D olarak tanımladığımız bir üçüz dönüşüm sürecindeyiz. ‘Dijital Dönüşüm’ün getirdiği yaratıcı inovasyon, ‘Yeşil Dönüşüm’ün öne çıkardığı sürdürülebilirlik temelli iş uygulamaları ve ‘Toplumsal Dönüşüm’ün ortaya koyduğu, insan odaklı bir ekonomi anlayışı çerçevesinde; üretim, tedarik zincirleri, ticaret ve rekabet bütünüyle yeniden kurgulanıyor. TÜRKONFED olarak, sürdürülebilir kalkınmanın itici gücü Anadolumuzun ve KOBİ’lerimizin potansiyeline odaklanıldığı takdirde bu dönüşümü başarıyla gerçekleştirip, hedeflerimize ulaşabileceğimize inanıyoruz” dedi.

 “YENİ OSB'LER YATIRIMCILARI BEKLİYOR”
FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ise Malatya’nın ticari hayatıyla birlikte bölgenin ihtiyaç ve beklentileri hakkında bilgi verdi. İl ekonomisinin temelini, yılda 400 milyon dolar civarında döviz girdisi sağlayan kayısı üretiminin oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Açık, “Kayısının yanı sıra ülkemizin ve dünyanın büyük markaları için üretim yapan Malatya artık kendi markalarını da çıkarmalı. Diğer taraftan sanayinin, tarımın ve turizmin gelişmesi, şehrin kalkınması için öncelikli konular arasında yer alıyor. Özellikle altyapı çalışmaları devam eden Malatya Darende OSB ve Akçadağ Mermer İhtisas OSB, yatırımcı firmaları bekliyor” diye konuştu. 

Multidisipliner bir yaklaşımla sorunların tespit edilip çözümlere odaklanılması neticesinde şehre ve bölgeye önemli katkılar verilebileceğini belirten Prof. Dr. Açık, İşimi Yönetebiliyorum Programı’nın içerdiği eğitimler ve kapasite geliştirmeye yönelik aktivitelerin bu süreçte KOBİ’lere sağladığı faydaların altını çizdi. 

KOBİ'lere 'İşimi Yönetebiliyorum' Eğitimi