İstanbul'da Elazığ Gastronomi Rüzgarı

Metropol İstanbul AVM'de gerçekleşen Gastronomi Festivalinin gözdesi Elazığ yemekleri ve lezzetleri oldu...

İstanbul'da Elazığ Gastronomi Rüzgarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve AGAFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Seyran, yaptığı açıklamaya göre Metropol İstanbul AVM Ataşehir'de iki gün olarak düzenlenen etkinlikte, turizm ve gastronomi sektörünün paydaşları ile Elazığ Yemekleri ve kültürü bir araya geldi. Gastronomi Festivalinin gözdesi Elazığ Yemekleri ve lezzetleri oldu.

"STANDIMIZA İLGİ ÇOK YÜKSEKTİ"
28-29 Mart’ ta İstanbul da Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Ferderasyonumuzun uhdesinde Avrasya Aşçılar Derneğinin düzenlemiş olduğu  4. Aşçılar Festivali İstcookFest’te katıldığını ifade eden, Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve AGAFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Seyran, “Etkinlik süresi boyunca standımızda 20 Binin üzerinde giriş olan Festivalde Elazığ yemek ve ikramlıkları gelen konuklara her saat başı ikram edildi. Festival süresi boyunca standımıza ilgi çok yüksekti. Standımızı ünlü şefler, brokırlar, sektör temsilcileri ve çok sayıda misafir ziyaret etti.  Gelen misafirlere Elazığ mutfağının lezzetlerinden olan Peynirli Ekmek, Süslü Fidoş, İşgene (Eşgene), Elazığ Güveci, Sırın, Erişte Çorbası, Harput Köfte, Harput Böreği (40 Kat), Elazığ Çiğköftesi, Tutmaç Pilavı, Elazığ Sucuğu, Elazığ Köftesi, Mığlama, Dolanger Tatlısı, İrmik Helvası, Tandır Ekmeği, Tandır Küncülü Güllü Ekmeği, Çedene Kahvesi, Ağın Leblebisi, Baden Şekeri, Bastık, Kuru Dut, Vişneli Dondurma, Orcik, Orcik Şekeri ikram ettik.” dedi.

ELAZIĞLI GAZETECİDEN WORKSSHOP GÖSTERİSİ
Organizasyon süresince, katılımcı firmaların sunumları, interaktif gösteriler, stantlarda çeşitli ikram ve sunumlar, workshoplar ile şeflerin “Gastronomide Eğitim ve Öğretim” gibi konulardaki söyleşilerden oluşan paneller, etkinlikler yer aldı.

Öte yandan Elazığlı Gazeteci Mehtap Özer Seyran, İŞGENE (EŞGENE) yemeği ile worksshop gösterisi gerçekleştirdi.