İşte Liderlerin İstanbul Mesajı

YSK İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin kararının ardından İstanbul'daki 10 milyon 560 bin 963 seçmen yeniden sandık başında. Oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı. Sandıklar 17.00'de kapanacak.

İşte Liderlerin İstanbul Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından YSK'nın 6 Mayıs'ta verdiği, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptali" kararı üzerine, İstanbullular sandık başına gitti. İstanbul'da oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı.

İstanbul'un 39 ilçesinde 31 bin 342 sandıkta, 10 milyon 560 bin 963 kişi oy kullanacak.

Bugünkü seçimde İstanbul, 5 yıl boyunca görev yapacak Büyükşehir Belediye Başkanını seçecek. Seçimde, Cumhur İttifakı'nın (AK Parti) adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı'nın (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi'nin adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi'nin adayı Mustafa İlker Yücel yarışıyor. Oy verme işlemi 17:00'da sona erecek.

Seçimde öne çıkanlar şöyle:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İSTANBULLULAR EN İSABETLİ KARARI VERECEKTİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Kısıklı'da bulunan Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Erdoğan, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Öncelikle İstanbul gibi bir şehrimizin büyükşehri belediye başkanlığı seçimi bu şekilde yapılmamalıydı. Ne yazık ki 31 Mart'tan sonra mevcut gelişmeler böyle bir seçimin yapılması, YSK kararıyla yenilenmesi yoluna gidildi. Bugün de İstanbulumuzun seçimini gerçekleştiriyoruz" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

"İstanbul’umuzun geleceğine tecrübesiyle, dinamizmiyle ve Ankara-İstanbul bütünleşmesiyle bir sürecin getirilmesini çok çok faydalı buluyorum. İstanbul seçmeni İstanbul için en isabetli kararı verecektir diye düşünüyorum. Sizlerin gayretleri için de teşekkür ediyorum."

Seçimlere katılımın sorulması üzerine Erdoğan, "Çok gayret ettik. İstanbul dışında olanları buraya taşımak için, buradan da memleketlerine gönderilmesi noktasında bir çalışma. İstanbul'da olanlar bu işin önemini çok iyi biliyor. Herhalde katılımın çok yüksek olması gerekiyor" ifadesini kullandı. Bir basın mensubunun dün İstanbul'da yoğun trafik olduğunu söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben o kilitlenen trafiği yaşadım" yanıtını verdi.

ABDULLAH GÜL: İNŞALLAH HER ŞEY MEMLEKET İÇİN GÜZEL OLUR

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için oyunu Beykoz'da kullandı. Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile oyunu kullanmak için Beykoz Şehit İsmail Kefal İlkokulu'na geldi.

Sandık görevlilerine başarılar dileyen Abdullah Gül, "1138" numaralı sandıkta oyunu kullandı. Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül de aynı sandığa oy attı.

Abdullah Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kez daha vatandaşlık görevlerini yerine getirdiklerini belirterek, "Oyumuzu attık, hayırlı neticeler neyse Türkiye için, memleket için o olsun. Bundan sonra önümüzde 4-4,5 yıllık bir dönem var. İnşallah her şey memleket için güzel olur, iyi olur. Umarım insanların beklentileri karşılanır. Ümit ederim memleketimizin ihtiyaçlarının karşılandığı bir dönem başlar." diye konuştu. Gül çifti, vatandaşlarla selamlaştıktan sonra okuldan ayrıldı.

SAADET PARTİSİ ADAYI NECDET GÖKÇINAR, OYUNU KULLANDI

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, oyunu Beykoz'da kullandı. Saadet Partisi Milletvekili Abulkadir Karaduman ile Acarlar Mahallesi'ndeki TED Koleji'ne gelen Gökçınar, oyunu kullanacağı "1003" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girdi.

Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Necdet Gökçınar, "İki etaplı maraton diyeceğiz. Bir daha oy kullanacağız. Bu defa hayırlı bir netice diliyoruz. Halkın iradesinin sandığa yansıması en büyük temennimiz. Sandık kurullarımız görevlerinin başındalar. Ben bu seçimlerimizin evvela İstanbul sonra Türkiyemiz ve bütün insanlık için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

İMAMOĞLU: GÜNÜN SONUNDA HER ŞEY GÜZEL OLACAK

Ekrem İmamoğlu, oyunu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Beylikdüzü'nde bulunan Haldun Taner İlkokulu'nda kullandı. Okul bahçesinde gazetecilere kısa bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, "Milletçe yaşatılan bu hukuksuz süreci tamir etme saatlerindeyiz. Hem demokrasimiz adına hem İstanbul adına hem memleketimizdeki tüm seçimlerin meşruluğu adına bugün halkımız vicdanlarıyla karar verecektir. Günün sonunda her şey çok güzel olacak" dedi. İmamoğlu, sözlerini "Elbette herkes hakkını helal etsin, ama bundan sonra da aynı hataları yapmayalım" diye noktaladı.

AKŞENER: KATILIM ÇOK YÜKSEK, İSTANBUL HAREKETE GEÇTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, oyunu Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde kullandı. Daha sonra gazetecilere kısa bir açıklama yapan Akşener, "Oyumu kullandım. İnşallah İstanbul için hayırlı olsun. Keşke bu seçim 31'inden sonra yenilenmeseydi. Madem ki yenilendi, vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Gözlemlediğim ve edindiğim bilgiler var. Katılım oranı çok yüksek. İstanbullular harekete geçti" dedi.

YILDIRIM: İSTANBULLU KARDEŞİMİZE, RAKİPLERE BİR YANLIŞ YAPTIYSAK HELALLİK İSTİYORUM

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte oyunu Tuzla Emlak Konut Cemil Meriç İlkokulu'nda kullandı.

Daha sonra okul bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, "İstanbul halkının verdiği karar başımız gözümüz üstüne. Mutlaka en doğru kararı İstanbullular vermiş olacak. Biz 6 Mayıs'tan beri adaylar olarak kampanyalarımızı yapıyoruz. Her ilçede her mahallede hemşehrilerimizle buluştuk. Projelerimizi anladık. Bir konuştuk, iki dinledik" dedi. "Eminim ki konuşma sırası bugün seçmenindir. Ve onlar kararını bugün vermiş oluyor" ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"İstanbul'un bir dünya şehri olması için bugüne kadar ülke genelinde edindiğimiz tecrübeleri uygulamak için seçimler önemli bir fırsat Rabbim İstanbulumuz için, ülkemiz için bu seçimleri hayırlı kılsın. Kampanya esnasında kırgınlıklar olabilir, rakipler arasında da olabilir. Veya vatandaşlarımızda kırgınlıklar olabilir. Bugün artık kırgınlıkları bırakma zamanıdır. Bilerek bilmeyerek eğer bir İstanbullu kardeşimize, rakiplere bir yanlış yaptıysak, haksızlık yaptıysak helallik istiyorum."