İYİ Partili Ercan'dan Sanayi Sitesi Açıklaması

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı ve İş İnsanı Yüksel Ercan, ilimizde kurulacak olan Yeni Sanayi Sitesi alanıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Partili Ercan'dan Sanayi Sitesi Açıklaması

İlimizde yeni sanayi sitesinin kurulacağı alanla ilgili tartışmalar devam ederken bir açıklama da iş insanı ve İyi Parti Aday Adayı Yüksel Ercan’dan geldi.

70’li yıllardan beri mevcut sanayi sitesinde esnaf olarak Elazığ insanına hizmet ettiğini, günümüz ihtiyaçlarına cevap vermediği için şehir dışında yeni bir sanayi sitesi kurulma çalışmalarının uzun süreden beri devam eden bir süreç olduğuna dikkat çeken Ercan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“Yeni Sanayi sitesinin yapımı için bu amaçla kurulmuş iki kooperatifin, sanayi sitesinin farklı iki yerde kurulması ile ilgili görüşleri var. Daha önce gündeme gelmiş, ilimiz siyasileri, Belediye Başkanı, odalar ve ilgili kurumlar tarafından da uygun görülmüş ve resmi işlemleri sonuçlanma aşamasına gelmiş Güney çevre yoluna yakın İşgemyakınlarında kurulması noktasında ortak bir ittifaka varılmış bir kararın ardından Ak Parti eski Milletvekili Tahir Öztürk’ün Sanayi Sitesinin Şahinkaya bölgesinde yapılacağına dair açıklamaları esnaflarımız tarafından tepkiyle karşılanmıştır.

Güney Çevre yoluna yakınlığı ve ulaşım kolaylığı sebebiyle yeni sanayi sitesinin İşgem yakınlarında yapılması hem esnaflarımızın hem de halkımızın ortak talebi iken, Eski Ak parti Milletvekili Tahir Öztürk’ün farklı açıklamaları, şehrin siyasileri ve yöneticilerinin alınan bir ortak karara dahi sahip çıkılmadıklarının acı bir göstergesi olmuştur. 

Yeni sanayi sitesi gibi şehrin geleceğini ve kaderini etkileyecek önemli bir konuda yerel aktörlerin, mevcut milletvekillerinin, oda başkanlarının ve esnafların aldığı bir karar, eski bir milletvekili tarafından yok sayılıp farklı bir açıklamayı “hayırlı olsun” temennisiyle kamuoyuna duyuyorsa, bu durum Elazığ’da Ak Partili siyasetin kendi kendini yalanlaması ve tekzip etmesidir. Gelinen noktada Ak Parti’nin, değil şehrin sorunlarını çözmek, çözüm konusunda aldıkları ortak bir kararı hayata geçirme noktasında yetersiz ve uyumsuz olduğu ortaya çıkmıştır. İyi Parti iktidarında yeni Sanayi Sitesi, Güney çevre Yolu yakınlarında işgembölgesinde yapılacak ve bu sorun, esnaflarımız ve hemşerilerimizin de isteği doğrultuda çözülecektir.”