KAAN Göklerde!

Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Derneği Elazığ Başkanı Gazeteci Yazar Erol Kara, Savunma Sanayi Başkanlığı, ASELSAN ve TÜSAŞ ortaklığında Türk mühendisleri tarafından yapılan Milli muharip uçağımız KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirerek üssüne dönmesinin sevincini ülke olarak yaşadıklarını ifade etti.

KAAN Göklerde!

Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Derneği Elazığ Başkanı Gazeteci Yazar Erol Kara, Milli muharip uçağımız KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirerek üssüne dönmesinin sevincini ülke olarak yaşadıklarını ifade etti.

Ülkemize tarihi günler yaşatan Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, TÜSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, TÜSAŞ yönetim kurulu üyeleri, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Elazığlı hemşerimiz Şuay Alpay'a, Prof. Dr. Rafet Bozdoğan'a, Ömer Cihad Vardan'a, Namık Kemal Altıparmak'a, Mehmet Fatih Güçlü'ye, Gökhan Uçak'a ve Prof. Dr. İbrahim Uslan'a bu gururu yaşattıkları için minnet duygularını belirten Erol Kara, Savunma Sanayi Başkanlığının en büyük projelerinden biri olan yerli ve milli uçağımız olan KAAN'ın Radar dalgalı, sönümleme özellikli, elektronik harp sistemli, Hava muharebe menzilli, 360 Derece gözetleme sistemli, süper sonik hızla hareket eden 5. Nesil savaş uçağı olduğunu belirtti.

Kara, "Terörle mücadelede ve PKK ve diğer terör örgütlerine karşı ülkenin hacmini daha kuvvetli hale getirecek ilk yerli ve milli uçağımız KAAN'ın uçuşu ile gurur duyduk. Tarihi günlerden birini yaşadık." dedi.