Kamu İşçilerinde Zam Pazarlığı

Kamuda 700 binden fazla işçinin ücretinde zam pazarlığı devam ediyor. İşçi ve işverenler, ikramiye konusunda anlaşma sağlarken, taraflar taban ücret ve yüzdelik zam konusundaki pazarlıklarını sürdürüyor.

Kamu İşçilerinde Zam Pazarlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü Görüşmeleri kapsamında Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) heyetleri ile bakanlıkta bir araya geldi.

Karayolları, Demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor.

YÜZDE 30 ZAM!
Bu kapsamda 3. kez masaya oturan taraflar işçilerin mali konuları ile ikramiyeler ele alındı.

İşçi kesiminin talep ettiği yüzde 45 zam ile yüzde 15 seyyanen zam teklifine, hükümet kanadından yüzde 30 zam ve iyileştirme yanıtı geldi. Müzakerelerin Ramazan Bayramı öncesinde sonuçlanması bekleniyor.