Kara: 'Belirlenen Net Asgari Ücret Yetersizdir'

2021 yılında geçerli olacak asgari ücretin açıklanmasının ardından açıklama yapan Türk-İş Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara,' Belirlenen ücret yetersizdir, Türk-İş olarak 3 bin liranın altındaki tekliflerin çalışanları mutlu etmeyeceklerini belirtmiştik' dedi.

Kara: 'Belirlenen Net Asgari Ücret Yetersizdir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dördüncü ve son toplantısı dün yaptı.

Toplantı sonrasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni asgari ücreti açıkladı. Yeni asgari ücret net 500 lira artış yapılarak 2 bin 825 lira oldu.

“BELİRLENEN NET ASGARİ ÜCRET YETERSİZDİR”

7 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücrete ilişkin kararı değerlendiren Türk-İş Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, yaptığı açıklamada Türk-İş olarak arzuladıkları ücretin bu olmadığını belirtti.

Kara, “Asgari Ücret Belirleme çalışmaları kapsamında Türk-İş olarak insan onuruna yakışır bir ücret olması için mücade edildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yaptığı açıklama ile  yeni asgari ücret brüt 3.557 lira, net ise 2.825 lira oldu. Belirlenen net asgari ücret yetersizdir, çalışanlar için arzuladığımız ücret bu değildi. Asgari ücretli bir çalışanın hayatını idame ettirebilmesi için yeterli bir ücret olmadı. Yine fedakarlığın ücretlilerden beklendiğini görüyoruz” dedi.