Kent Konseyinden Pertek Köprüsü Talebi

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, Pertek Köprüsünün yapılması için Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan talepte bulunacaklarını söyledi.

Kent Konseyinden Pertek Köprüsü Talebi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, 17 Ekim  Cumartesi günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ilimize geleceğinden dolayı köprü talebini kendilerine ileteceklerini belirtti.

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, Pertek Köprüsü’nün yatırım programına alınmasını talep ederek konunun siyasi malzeme yapılmadan şehrin her katmanı tarafından desteklenmesi gerektiğini söyleyerek Pertek Köprüsü ile ilgili hazırladıkları dosyada da verilen sözleri hatırlattı.

Başkan Ergen'in yapmış olduğu açıklama şöyle; 

'Bilindiği üzere Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU 17 Ekim Cumartesi ilimize teşrif ederek bi takım ziyaretlerde bulunacaktır. Sayın Bakanımıza şehrimize teşriflerinden dolayı hoşgeldiniz diyoruz. İlimizin son dönemlerde ön plana çıkan en önemli taleplerinden birisi de Pertek Köprüsüdür. Köprünün planlamaya alınması hususu da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın faaliyet alanında olduğundan dolayı, Kent konseyi olarak Pertek Köprüsünün yatırım programına alınması hususunu şehrimiz adına sayın bakanımızdan talep ediyoruz.

Elazığ Kent Konseyi olarak uzunca bir zamandır üzerinde çalıştığımız ve Gerek, Karayolları 8. Bölge Müdürümüz, gerekse Pertek Kaymakamı ve Pertek’te bulunan STK başkanlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde, söz konusu köprünün yapımı ile ilgili istatistikleri de belirleme imkanımız oldu. Gelişen ve büyüyen Türkiye’nin Karayolu ağına vizyon proje olarak katması gereken Pertek Köprüsü, Akdeniz - Güneydoğu – Karadeniz bölgelerinin transit yol ağını en hızlı ve en rantanl şekilde kullanıma sunacaktır.'

'Ulaşım Sorunu Biran Önce Giderilmelidir'

'İlkel Feribot seferleriyle, özellikle yaz aylarında vatandaşımızın çilesi haline gelen ulaşım sorunu için bir an önce köprü yatırım planlamasına alınmalı, gerekirse Yap İşlet Devret modeli ile hızlandırılmalıdır. Gerekli fizibilite çalışmalarının yapılması, projelendirilmesi ve inşaası ile çok uzun yıllar yapımı tamamlanmayacak gibi görünmektedir. Tüm bu çalışmaların 5 ila 10 yıl arası sürdüğü varsayılacak olursa, bölgenin gelişimi de dikkate alındığında konu daha iyi anlaşılacaktır. Yıllık ortalama 750 bin aracın geçiş yaptığı güzergahta feribotların giriş çıkışlarının tek yönlü olması, modern iskelelerin bulunmaması da ayrı bir sıkıntı olarak karşımızda durmaktadır.

Bölgenin gelişmesi açısından son derece önemli gördüğümüz Pertek Köprüsü, ekonomik, kültürel, sosyal açıdan bu şehre çok şey katacaktır. Malum olduğu üzere Elazığ Pertek ve Pertek Tunceli karayolları 2 yıl önce modern bir şekilde yapılmış, köprünün alt yapısı hazırlanmıştır. Köprünün yatırım planına alınması ile birlikte Tunceli Pülümür yolunun da planlamaya alınması kaçınılmazdır. Yaklaşık 65 km olan ve kutuderesi mevkiinden geçen ve 23 tünel bulunan bu yolun, köprünün yapılması ile birlikte bu yoğunluğu kaldırması mümkün değildir. Pertek Köprüsünün faaliyete geçmesiyle bu güzergahı ortalama 2 milyon aracın kullanması beklenmektedir.'

'Pertek Köprüsü Bölge İçin Çok Önemlidir'

'Cumhurbaşkanımızın seçim vaatleri arasında yer alan Pertek Köprüsü bu bölge için çok önemlidir. Harput’tan Pertek’e kurduğumuz Gönül Köprümüzü perçinlemek, mesafeleri kısaltmak, çileyi bitirmek, ekonomiyi geliştirmek, engelleri kaldırmak gibi bir çok sorunu bitirecek Pertek Köprüsü projesinin hayata geçmesini Ulaştırma ve Altpyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU’ndan istiyoruz. Bu konuyu siyasi malzeme yapmadan, şehrin her katmanından desteklemek vatandaşlık borcumuzdur.' 

Dosyanın son kısmında ise verilen sözleri hatırlatan Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, “Dönemin Başbakan Sayın Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Ağustos 2007 tarihinde Elazığ’da İstasyon meydanında düzenlediği mitingde Pertek Köprünün müjdesini vermiş, aradan 4 yıl geçmiş ve yine başbakanlığı döneminde 8 Haziran 2011’de Elazığ’da düzenlediği mitingde Pertek Köprüsü projesinin müjdesini yinelemişti. Aradan 7 yıl geçmiş, yine dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım ise; 15 Haziran 2018’de Tunceli mitinginde; “Boğazın Yavuz Sultan Selim Köprüsü var da Pertek’in köprüsü olmaz mı? Elbette olur. İnşallah onu da yapacağız” diyerek Pertek Köprüsünün müjdesini vermişti. Bölgemize yapılacak bu yatırım, gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek turizm, gerek kültürel anlamda büyük önem arz etmektedir” dedi.