Kent- Köy Yeni Yaşam Alanı Açılıyor!

Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Elazığ Belediyesi Kent-Köy Yaşam Alanı, 15 Ağustos Pazar günü açılıyor.

Kent- Köy Yeni Yaşam Alanı Açılıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi'nden yapılan açıklamada; Temiz havanın yeşille bütünleştiği ve 45.527 metrekare alan üzerine inşa edilen şehrimizin yeni yaşam alanı Kent-Köy, 15 Ağustos Pazar günü saat 19.00’da Çaydaçıra Mahallesi’nde düzenlenecek açılış töreniyle halkımızın hizmetine sunulacak.

Açılış programının ardından hemşehrilerimiz, nefes alacağı yepyeni bir dinlenme alanına daha kavuşmuş olacak. 7’den 70’e her kesimden insanımıza hitap edecek Kent-Köy ’ün açılışına tüm halkımız davetlidir.

YENİ YAŞAM ALANINDA HER ŞEY MEVCUT
Şehrin stresinden ve karmaşasından bunalan vatandaşların aileleri, çocukları ve il dışından gelen misafirleriyle birlikte kaliteli vakit geçirebileceği yeni sosyal mekân Kent-Köy ’de, insanlara kaliteli hizmet sağlayacak her şey mevcut.

Özellikle çocukların doğal yaşamı tanıma ve yaşama fırsatı yakalayacakları Kent-Köy projesinde, köy yaşamının donatılarının yer aldığı ve etrafı dere ile çevrelenen bir ada yer alıyor, adanın etrafı ise kent yaşamının donatılarıyla şekilleniyor.

Köy yaşamının yansıtıldığı alanda köy çeşmesi, su kuyusu, yel değirmeni, su değirmeni, mescit, küçük ölçekli kümes ve fide serası yer alıyor.

Etrafında ise şehir yaşamının birer parçası olarak eğlenme, dinlenme ve sportif faaliyetlere olanak sağlayan gezinti yolu, koşu parkuru, bisiklet yolu, köprü, iskeleler ve oturma üniteleri yer alıyor.

Ayrıca alanda Türk tarihindeki; Orhun, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerini temsil eden dört ana giriş kapısı yer alıyor. Ziyaretçiler için ise 100 araçlık otopark alanı bulunuyor.

İfadelerine yer verildi.