Kılıçdaroğlu Elazığ'da Konuştu!

Elazığ'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısına katıldı.

Kılıçdaroğlu Elazığ'da Konuştu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün beraberindeki heyetle birlikte Elazığ’a geldi. Bugün, İBB tarafından yaptırılacak olan okulun temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu ardından partisinin gurup toplantısına geçti.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN TAM KATILIM
Toplantıya, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç ve Muharrem Erek, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul milletvekilleri Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, CHP Elazığ İl Başkanı Çağlar Duran ve parti üyeleri katıldı.

''ELAZIĞ'A BAKANLIK VERECEĞİZ''
Ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, konuşmasında Elazığ’a da geniş yer ayırdı.

İktidar oldukları zaman Elazığ’a yapılacaklarla ilgili bilgiler veren Kılıçdaroğlu, Elazığ’a bakanlık vereceğini, Pertek Köprüsü’nü yapacaklarını, Ovaları suyla buluşturacaklarını, çimento fabrikasını şehir dışına taşıyacaklarını, Harput’u UNESCO listesine yerleştirmeye çalışacakları gibi konularda söz verdi.

''ELAZIĞLI OLMAK BİR AYRICALIK''
Gençlik yıllarını Elazığ'da geçirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu; “Gençliğim Elazığ'da geçti o nedenle Elazığlı olmak bir ayrıcalık diye düşünüyorum. Güzel bir türküsü var 'Kar mı yağmış şu Harput'un başına, kurban olan taşına' diye. Elazığ'dan bahsederken gençlik yıllarıma giderken insan duygulanıyor, o güzelim Elazığ, o yıllar, anılar... Elazığ'ın ekmeğini yemiş suyunu içmiş bir kişi olarak bütün Elazığlılara yürekten teşekkür ederim.”dedi.

''ELAZIĞLILARA YAKIŞIR BİR OKULUN TEMELİNİ ATTIK''
Grup toplantısında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile birlikte güzel bir okulun temelini attıklarını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, "Elazığlılara yakışır bir okulun temelini attık. Depremde yıkılan bir okulun temeli atıldı. Bu okul sadece Elazığlılar için değil Türkiye için bir ilktir. Bu okul açıldığında yine beraber geleceğiz ve kurdeleyi keseceğiz. Orada Elazığlı evlatlarımız okuyacak. O okulun kütüphanesi, spor salonu olacak. Yani tam anlamıyla orada evlatlarımız bilgi birikime sahip olarak üniversiteye hazırlık yapacaklar. Öğretmenle güzel bir okulda görev yapmaktan son derece mutlu olacak. Okulun açılışına bazıları gelmedi, önemli değil. Önemli olan Elazığ’dır. Okulun temelini atarken sıcak siyaset yapmadık. Her görüşten insanın evlatları orada okuyacak. Amacımız onların güzel bir okulda okumalarını sağlamaktır. Deprem sırasında buraya geldik. Böyle bir ihtiyaç ortaya çıktı. O ihtiyacın şimdilik birinci ayağını tamamladık. Daha iki okul daha yağacağız. Elazığlılara helal olsun. Elazığ bir tarım, sanayi, turizm kentidir” dedi.

''KÖPRÜ YAPACAĞIZ''
Konuşmasında çeşitli vaatlerde de bulunan Kılıçdaroğlu, “Tunceli ile Elazığ arasında bir feribot var. Oraya bir köprü yapacağız. Elazığ’ın ciddi bir lojistik merkezi olmasını sağlamaktır. Lojistik merkezi olursa burada herkes rahat olacaktır. kişi başına gelir artacaktır. Elazığ’ın ovalarının sulanması lazım. Allah nasip ederse geleceğiz ovalarda bereketi suyu, Elazığlı kardeşlerimize sunacağız. Şanlıurfa’da çiftçilere bir söz vermişti. Şanlıurfa başta olmak üzere tüm çiftçilere güneş enerjisi kurduracağız. Çiftçiler ortak olacaklar, elektriği ücretsiz kullanacak, artan elektriklerini satacak gelir elde edecekler. Aynı şey Elazığ için de olacak. Hayvancılıkla uğraşana aşiretler var. Burada meraların tamamını bedava yapacağız. Elazığ aynı zamanda kadim bir kent. Turizm merkezi olabilecek kapasiteye sahip bir kent. Harput, Hazar Gölü, Palu’da tarihi eserler var. Sivrice bölgesinde turizm yatırımları yapılabilir. Bölge yatırımlar ile daha fazla turist çekebilir. Burada kazanacak olan esnaftır. Onlar kazanırsa mutlu oluruz. Harput’u Dünya Kültür Mirası Listesine yazdıracağız” diye konuştu.

Elazığ'da yapacakları vaatleri anlatan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu; 

''BEDELLİ ASKERLİK BİRLİĞİ KURULACAK''
“Bedelli askerlik var. Bedelli askerlik ve birliği karargahı olacak. Burada binalar var. Burada binalar boş duruyor. Bedelli askerliğin buraya gelmesi lazım. Başka yerde bina niye yapıyorsun kardeşim. Bina burada var zaten. Bedelli askerliği burada yapacak. Alışverişe çıkacak, pazara çıkacak, esnaf kazanacak herkes kazanacak. Esnafın kazanması orta direğin güçlenmesi demektir. Bunlar esnafı bitirdiler. Orta direği güçlendireceğiz kimsenin şüphesi olmasın.”

“TOKİ ÖDEMELERİNİN 5 YILA ÇIKMASI LAZIM”
“Deprem konutları da yapıldı. Başlangıç süresi iki yıl bunun 5 yıla çıkması lazım. Bugünkü ortamda paranın ödenmesinde başlangıç süresini 2 yılda tutarsanız, zaten vatandaş borç içinde zaten perişan sosyal devlet bu vatandaşların paralarını daha makul ödemesini makul görür ve bunun 5 yıla çıkması lazım.”

Kılıçdaroğlu Elazığ'da Konuştu!
Kılıçdaroğlu Elazığ'da Konuştu!
Kılıçdaroğlu Elazığ'da Konuştu!
Kılıçdaroğlu Elazığ'da Konuştu!
Kılıçdaroğlu Elazığ'da Konuştu!
Kılıçdaroğlu Elazığ'da Konuştu!
Kılıçdaroğlu Elazığ'da Konuştu!