Kış Çayına Rağbet Arttı

Soğuk havanın etkisinin sürdürdüğü Elazığ'da soğuk algınlığı ve gribe yakalanmak istemeyen vatandaşlar, aktarlarda satışı yapılan 'kış çayı'na rağbet gösteriyor.

Kış Çayına Rağbet Arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Soğuk havanın etkisinin sürdürdüğü Elazığ'da soğuk algınlığı ve gribe yakalanmak istemeyen vatandaşlar, aktarlarda satışı yapılan "kış çayı"na rağbet gösteriyor.

Kovid-19 salgınının da devam ettiği süreçte aktarlara akın eden vatandaşlar özellikle kış çayına ilgi gösteriyor. 

Elazığ Kapalı çarşı esnaflarından Veysel Karabulut, elazigyenihaber.com'a yaptığı açıklamada, kış çayının solunum yolları hastalıklarına iyi geldiğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi. 

Bir çok bitki karışımından oluşan kış çayına yoğun talep olduğunu ifade eden Karabulut, "Ada çayı, ıhlamur, papatya, kuş burnu, hatmi, hibisküs, okaliptüs yaprağı, mersin yaprağı, altın otu, zencefil, tarçın, zerdeçal, limon kabuğu ve elma kabuğu var. Kış çayı, grup için çok iyi geliyor. Boğazı yumuşatma özelliğine sahip. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kış çayına son günlerde yoğun talep var. Geçen seneler de çok tüketilirdi. Bu sene koronavirüsten dolayı talep daha çok arttı. Kış çayının içerisindeki bitkilerde C vitamini içeren mineraller var. Limon, kuşburnu var. Kış çayı kaynamış suyun içerisinde 5 dakika demlenir. İçerisine şeker atılmamalı. Demlenen çay günde bir bardak içilerek tüketilmeli." diye konuştu.