Koronavirüs Aşıları Elazığ'a Geldi

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, Çin'den gelen koronavirüs aşılarının Elazığ'a geldiğini ve aşılama işlemine Perşembe günü başlanılacağını açıkladı.

Koronavirüs Aşıları Elazığ'a Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanal Fırat Televizyonunda canlı yayına telefonla bağlanan Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş yapmış olduğu açıklamada, “Şu anda aşılar ülkemize geldi ve ülkemizde gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra artık dağıtım aşamasına geldi ve bugün itibariyle hepimizin de ekranlarda izlediği gibi Sağlık Bakanımız aşı oldu. Şu anda da bizim ilimizde de aşılama için çalışmanın startı verildi. Aslında bu start yeni verilmemişti. Birkaç gün daha doğrusu 1 hafta 10 günlük bir hazırlık dönemi vardı. Şu anda aşılar şehrimize geldi ve aşılama işlemine Sağlık Bakanımızın direktifleri doğrultusunda yarın Elazığ’da öncelikle sağlık çalışanlarımızdan aşılama işlemine başlayacağız. Aşılar şehrimize ulaştı. Şu anda biz hazırlıklarımızı tamamladık. Sağlık Bakanlığı’mızın hastanelerde covid-19 uygulamaları ile ilgili bir yazısı oldu. Bizde bu yazıya istinaden biz Fethi Sekin Şehir Hastanesi olarak hazırlıklarımızı şu saat itibariyle tamamlamış durumdayız” ifadelerini kullandı.

KELEŞ: FETHİ SEKİN ŞEHİR HASTANESİ’NDE İLK AŞIYI BEN OLACAĞIM
Aşının hangi kurumlarda yapılacağı ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Keleş, “Tüm aile hekimliklerinde kamu hastanelerinde, özel hastanelerde ve üniversite hastanemizde bu hizmet verilecek. Bu yükü şehir hastanemiz daha fazla kaldıracak çünkü gerçekten şehir hastanelerinin farkı da burada ortaya çıkıyor. Bizim hastane için; şehir hastanemiz için örnek olması açısından da ilk aşıyı ben olacağım” şeklinde konuştu.