Madenin Örtülü Köyünne Önemli Yatırım

Örtülü Köyüne Konsantre Krom Tesisi Kurulacak.

Madenin Örtülü Köyünne Önemli Yatırım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın Maden İlçesinde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda özelleştirme sonucunda Yıldızlar SSS Holding tarafından satın alınan bakır işletmesi bünyesinde yeni bir tesis daha kurulacak. Madenin örtülü köyünde kurulacak Konsantre Krom Tesisi ile Elazığ’da 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak.

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda özelleştirme sonucunda Yıldızlar SSS Holding tarafından satın alınan bakır işletmesi bünyesinde yeni bir tesis daha kurulacak. Maden ilçesinin Örtülü köyünde kurulacak konsantre krom tesisi ile Elazığ’da 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak.

OCAK: ELAZIĞ’DA CİDDİ ANLAMDA BİR KROM REZERVİ TESPİT ETTİK

Elazığ’da ciddi anlamda bir krom rezervi tespit ettiklerini belirten NESKO Genel Müdürü Baki Ocak, “Mevcuttaki var olan bir tesisimizi devriyeye aldık ve Elazığ ekonomisine biraz daha fazla katkı sağlamak amacıyla yeni planladığımız, yeni projesini yaptığımız, Elazığ’da ciddi anlamda bir krom rezervi tespit ettik. Ve bu krom rezervini yer altı zenginliklerini öncelikle Elazığ ekonomisine, sonrasında ülke ekonomisine katma gayretiyle burada bulunmaktayız. İlerleyen günlerde yatırım programlarımızı açıklayacağız. Şu anda projelerimizi projelendirdik. Yatırımlarımızı hazırladık. Allah nasip ederse 2019’un ikinci yarısından itibaren de start vereceğiz. Hızlı bir şekilde yeni bir istihdam sahası, yeni bir ekonomik değer katmaya çalışacağız” dedi.

TOLAN: MİNİMUM 40 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Krom İşletmeleri Müdürü Sami Tolan ise, “Geçen yıl Elazığ’ın Maden ilçesinde 12 bin hektarlık sahamız içerisinde bunun 6 bin hektarı bakır ihtiva ediyor, 6 bin hektarı krom ihtiva ediyor. Krom ihtiva eden bölgede yaptığımız sondaj verileri oldukça olumlu geldi. Bu sondaj çalışmalarımıza devam edeceğiz. Allah nasip ederse Maden İlçesi Örtülü köyünde de bin 800 ton yün, 54 bin ton ay, kapasiteli yıllık 648 bin ton demek. Bir konsantre krom tesisi kurmayı düşünüyoruz. Burada ülkeye ciddi bir katma değer sağlayacağız. Amacımız 300 bin tonluk projeyi gerçekleştirmek. 300 bin tonluk projeyi gerçekleştirdiğimiz zaman 30 yıllık bir ömrü var projenin. Bu proje için düşündüğümüz lokasyonlar dan en önemlisi Elâzığ’ın Maden ilçesi. Allah nasip ederse bu proje gerçekleşirse ocaklarda çalışan personellerle birlikte minimum 40 bin kişiye istihdam sağlamayı düşünüyoruz” dedi.