Meteoroloji'den Çifte Uyarı!

Meteoroloji son dakika uyarısında bulundu. 22 Mayıs 2021 hava durumu tahmin raporlarına göre Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olmak üzere gök gürültülü sağanak beklenirken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgeleri için toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den Çifte Uyarı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmelere göre; 5 bölgeye sağanak ve gök gürültülü sağanak, iki bölgeye ise toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Sağanak yağışların Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde etkili olması bekleniyor. Yağışların özellikle Çankırı, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Ordu, Giresun ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
2 BÖLGE İÇİN TOZ TAŞINIMI UYARISI
Suriye kaynaklı toz taşınımı, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Siirt ve Şırnak çevrelerinde bugün etkili olacak. Meteorolji, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.
İÇ KESİMLERDE SICAKLIK 6-14 DERECE AZALACAK
Hava sıcaklığının iç kesimlerde hissedilir derecede (6-14 derece) azalacağı belirtilirken, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.