MHP'li Aygen Projelerini Açıkladı

31 Mart'ta seçilmeleri halinde MHP'nin 'Üretken Belediyecilik' anlayışı ile yeni bir dönem başlayacağını söyleyen MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, 'Bu yeni dönem şehrimizi tüm dinamiklerin katılımı ile 'Birlikte Yönetimi' esas alan bir süreç olacaktır.' dedi.

MHP'li Aygen Projelerini Açıkladı

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen 20 ana başlık altında proje lansman toplantısını gerçekleştirdi. Proje lansman toplantısı Akgün Otel’de gerçekleştirildi. Tanıtım programına MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, MHP İl Başkanı Yunus Bal, MKYK üyesi Hamit Kaya ilçe ve belde belediye başkan adayları ile partililer katıldı.

ÜRETKEN BELEDİYECİLİK
MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen proje lansman toplantısında yaptığı konuşmada, “ 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimi ilimizin hem kısa vadede hem de gelecek 50 yılına etki edecek çok önemli bir süreçtir. Dolayısıyla artık bırakın 5 yılı, 5 dakika bile kaybetmeye tahammülü kalmayan ve bizlere ecdat yadigarı olan bu aziz şehri yeniden hep birlikte ayağa kaldırmak için tarihi bir dönem gelmiştir. Köklü bir değişim için bu fırsatın şehrimiz lehine çevrilmesi adına canla başla çok önemli çalışmalar yaptık. “Üretken Belediyecilik” vizyon ve misyonunu temel alarak; toplumu oluşturan tüm kesimlerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda 20 Proje hazırlanmıştır. Üretken Belediyecilik, Sosyal Belediyecilik ve Modern Kent Kimliği üç ana başlığındaki 20 projemizi tam 200 alt proje tamamlamaktadır. Hiçbir sosyal grup ve modern kent kimliği hedefi ihmal edilmeden, her bir vatandaşımızın kendini bulabileceği bir bütünlük içerisinde sorunlar tespit edilmiş ve buna göre projeler hazırlanmıştır.”dedi.

MHP'li Aygen Projelerini Açıkladı

"HALKIN HUZUR VE MUTLULUĞU ÖNCELENMİŞTİR"
MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, “ 200 alt projenin oluşturduğu 20 temel proje, şehrimizin gelecek 50 yılına etki edecek sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınmayı hedefleyen bir vizyon içermektedir. Projelerimiz; Modern Kent Kimliğinin oluşmasından, yaşanabilir çevreye, sürdürülebilir üretimden ticarete, turizmden sosyal hayata, işsizlikten istihdama, barınmadan huzurlu modern yaşam alanına, kaynakların verimliliğinden bölgesel çekim merkezi olmaya kadar “Üretken Belediyecilik” ile tanımlanan Türkiye’nin ikinci yüzyılına yakışır bir kentin yeniden inşasına yöneliktir. Bugün en temel belediyecilik hizmetlerini bile almaktan mahrum kalmış durumdayız. Oysa hiçbir kente nasip olmayacak onlarca zenginliğimiz ve potansiyel kaynaklarımız vardır. Bu gerçeklikten hareketle 20 ana proje ve altındaki tüm destek projelerimizin öznesi insandır. Halkın huzur ve mutluluğu öncelenmiştir. Bu projeler halkımıza ve şehrimize kazandırılırken beytülmal hassasiyeti ile sahiplenilecek, sorumsuz ve şuursuz bir borçlanma ile şehrin geleceği ipotek altına alınmayacaktır. Tüm Projelerimizin öncelikli olarak kaynak temini, Dünya Bankası, AB Fonları, İslam Kalkınma Bankası, Japon Devlet Bankası gibi uluslararası Hibe Fonlarından ve deprem bölgesi olmamız hasebiyle sağlanacak olan Devlet Desteklerinden karşılanacaktır. Liyakatli kadrolarla adil, şeffaf, çalışkan, hesap veren ve toplumun yüzünü güldürecek hizmetler bu şehrin özlemidir. 31 Mart, Aziz Şehrin üzerindeki külleri atıp yeniden doğrulma vaktidir. Sizlerin yüksek ferasetine olan inancımızla kararlıyız, çalışıyoruz ve başaracağız.. Kıymetli Konuklar; Zamanı daha verimli kullanma adına, sizlere dağıtılan ve tüm halkımızla da paylaşılacak olan Proje Tanıtım Yayınımızda detayları yer alan Projelerimizin bazılarına özet olarak değineceğim. Aziz şehrimizi sosyo-kültürel ve ekonomik olarak kalkındıracak ve şehrimizi modern kent kimliği ile tanıştırarak halkımızın huzur ve geleceğe güvenle bakmasını hedefleyen “ÜRETKEN BELEDİYECİLİK” mottosuyla hazırlanan projelerimizi arz ediyorum.” şeklinde konuştu 

"BİRLİKTE YÖNETİMİ ESAS ALAN BİR SÜREÇ OLACAK"
MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, akılcı, yenilikçi, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan yönetim anlayışı ile 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle Elazığ’a hakim olacaklarını kaydederek, “Üretken Belediyecilik” anlayışı ile yeni bir dönem başlayacaktır. Bu yeni dönem şehrimizi tüm dinamiklerin katılımı ile “Birlikte Yönetimi” esas alan bir süreç olacaktır.   Bu doğrultuda akılcı, yenilikçi, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve eşit davranan, en ücra köşedeki vatandaşıyla iletişim halinde sorun ve ihtiyaçlarından haberdar olan, vatandaş memnuniyetini ve yaşam kalitesini yükseltmeyi gaye edinen, 4 bin yıllık tarihimizin tüm tecrübelerinden istifade eden, bu köklü mirası geleceğe taşıyan, kaynaklarını akılcı ve verimli kullanan, işsizlik ve yoksullukla mücadele eden, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle aziz şehrimizde hakim olacaktır.” dedi.

MHP'li Aygen Projelerini Açıkladı

 Doç. Dr. Murat Aygen 20 ana başlık altındaki projelerini ise şöyle sıraladı:

 1-ÜRETKEN BELEDİYECİLİK İLE MARKA ŞEHİR ELAZIĞ PROJESİ

2-KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE MODERN KENT KİMLİĞİ HEDEFİ PROJESİ

3-GES İLE KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN BELEDİYE VE SU SORUNUNA ÇÖZÜM PROJESİ

4-YOKSUL VE ALT GELİR GRUBUNDAKİ AİLELER İÇİN 10 BİN SOSYAL KONUT İLE YENİ YAŞAM ALANI PROJESİ

5-YOKSULLUKLA MÜCADELE KAPSAMINDA 20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM PROJESİ

6-KENT BİLGİ SİSTEMİ VE DİJİTAL BELEDİYECİLİK PROJESİ

7-MODERN SEKTÖREL SANAYİ SİTELERİ PROJESİ

8- BENİM MAHALLEM PROJESİ

9- 9 IŞIK PROJESİ

10- GERÇEK ALTYAPI İLE ELAZIĞ’IN MODERN KENT KİMLİĞİNE KAVUŞMASI

11- ELAZIĞ JEOTERMAL SERA İLE ÇİFTÇİLERİN VE TARIM SEKTÖRÜNÜN DESTEKLENMESİ

12- ULAŞIM SORUNUNA ÇÖZÜM PROJESİ

13-BÖLGESEL MERKEZİ AKREDİTE LABORATUVARI PROJESİ

14-ELAZIĞ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER PROJESİ

15-TURİZMİN PARLAYAN YILDIZI HARPUT PROJESİ

16-SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU MERKEZİ

17- FUARLAR ŞEHRİ ELAZIĞ PROJESİ

18- SÜREKLİ EĞİRİM MERKEZİ PROJESİ

19-AZİZ ŞEHRİN GURURU VE MARKA DEĞERİ ELAZIĞSPOR’UN KURUMSALLAŞMA PROJESİ

20- ÜRETKEN BELEDİYECİLİK PROJESİ

MHP'li Aygen Projelerini Açıkladı