Milletvekili Demirbağ 'CHP HDP'ye, HDP'de PKK'ya Hizmet Ediyor'

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ ve ülke gündemine ilişkin elazigyenihaber.com'a özel değerlendirmelerde bulundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milletvekili Demirbağ  'CHP HDP'ye, HDP'de PKK'ya Hizmet Ediyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, elazigyenihaber.com'a özel değerlendirmelerde bulunarak, Elazığ ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Türkiye'nin öncelikli meselesinin terörle mücadele olduğunu, PKK, FETÖ, DEAŞ gibi silahlı örgütlerin Amerika'nın da desteğiyle Türkiye'yi karıştırmayı hedeflediğini kaydetti. 

"KÜRT İNSANINI İSTİSMAR EDİYORLAR"
PKK'nın son günlerde yeniden silahlı eylemler yaptığını belirten Demirbağ, "PKK 12-13 yaşındaki gencecik kızları, erkekleri dağa götürüyor. Dağda çok af edersiniz, taciz ve tecavüzde bulunuyorlar. Onun için ben diyorum ki PKK, Kürk milletinin namusuyla oynamıştır. PKK'nın ve HDP'nin lider kadrosuna bakınız; lider kadrosun çocukları dağda yok. Çatışmada ölen yok. Nerede bunların çocukları? Eroin trafiğinden ve milletten topladığı haraçlarla Amerika ve Avrupa'da İngilizce eğitim görüyorlar. Havuzlu villalarda yaşıyorlar.  Sadece bunu burada Kürt insanını istismar ediyorlar, kullanıyorlar. FETÖ de öyle. FETÖ fakir, fukara, müslüman çocuklarını, özellikle zeki çocukları alıp bunları yetiştirip, bütün devlet kurumlarında yapılaştırıp yeri geldiğinde aldığı talimatla 15 Temmuz gibi darbe girişimi yapmak üzere kurulmuş bir örgüt." dedi. 

"CHP HDP'YE, HDP' DE PKK'YA HİZMET EDİYOR"
Millet ittifakının büyük ortağı CHP'nin PKK'ya destek veren HDP ile ittifak yaptığını belirten Demirbağ, "Millet ittifakını teşkil eden CHP'nin ittifak ortağı HDP, HDP' de PKK'ya hizmet ediyor. Şimdi ölen sivillerin de, askerin de  katli aslında CHP'ye ve HDP'ye destek verenlerdir. Millet ittifakına onun için zillet ittifakı diyoruz. Atatürk sonrası kurdurduğu partiyi ideolojinden tamamen kopardılar. CHP bugün Amerika'nın kurdurduğu, desteklediği, beslediği örgütlere hizmet eden bir parti konumuna geldi. Bunların hepsinin arkasında Pentagon var." ifadelerini kullandı. 

"GÜRSEL EROL, SEN KENDİ PARTİNE BAK"
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un '19 yılda Elazığ'a bakanlık verilmedi' yönündeki eleştirilerine de cevap veren Demirbağ, "CHP'de 25 tane genel başkan yardımcılığı, grup başkan vekilliği, idare amirliği, meclis başkan vekilliği, genel başkan danışmanlığı gibi makamlar var. 41 sene sonra başarılı olduğun bir ilden götürsün sana da bir makam, mevki versinler. Kendi partine bak." dedi.

"GÜRSEL EROL, ŞOV YAPIYOR"
CHP Milletvekili Erol'u şov yapmakla suçlayan Milletvekili Demirbağ, "Gürsel Erol şomenvari açıklamalar yapıyor. Şimdi diyor ki 'Gelsin Gazi Caddesini birlikte yürüyelim.' Yahu Mehmet Ali Erbil şovmenlikten emeklilik noktasına gelmiş. Mehmet Ali Erbil'i de getirsen Elazığ'da etrafında 5-10 kişi toplanır. Mehmet Ali Erbil de gördüğü ilgiden dolayı 'ben de milletvekili olurum' der. Ama olamaz. Şimdi Gürsel Erol diyor ki ben 2-3 tane milletvekili çıkaracağım Elazığ'dan. Yahu ne çıkartıyorsun? Sen bir defa PKK'ya ve HDP'ye hizmet eden bir CHP'nin milletvekilisin. muhalefete bile bir tane milletvekili vermeyen Elazığ sana ne 3 tane milletvekili verecek. Ancak belediye seçiminde 3 tane belediye meclis üyesi belki çıkarabilir. Ama 3 tane milletvekili çıkaramaz." şeklinde konuştu. 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ile yaptığımız röportaj şöyle: 

Sayın Demirbağ, Türkiye'nin öncelikli sorunu nedir? Çözümü için neler yapılmakta?
"PKK bugün 13 sivil vatandaşımızı Gara'da şehit etti. Başa döndü. PKK, NATO kontor gerilla vasıtasıyla Türkiye'de kurulan, o günkü derin devletin görev verdiği bir yapı. O gün Amerika'nın Güneydoğu'da Kürçülük adı altında Kürtleri örgütlemek suretiyle yeri geldiğinde iktidarları hizaya sokmak için, kendi menfaatleri için kullanmak üzere kurduğu bir örgüt. FETÖ de öyle. FETÖ de fakir, fukara, müslüman çocuklarını, özellikle zeki çocukları alıp bunları yetiştirip, bütün devlet kurumlarında yapılaştırıp yeri geldiğinde aldığı talimatla 15 Temmuz gibi darbe girişimi yapmak üzere kurulmuş bir örgüt. DEAŞ da öyle. O da yine müslümanları, dünyadaki bunalım içerisinde ülke yönetimlerine isyan noktasında olan gençleri toplamak suretiyle onlarla İslam'ın kabul etmediği fiillerde bulunmak suretiyle insanları İslam'dan nefret ettirmek üzere kurulmuş bir örgüt. Hepsi Amerika'nın beslemesi, hepsinin tasması Amerika'nın elinde olan örgütler."

"PKK KÜRT MİLLETİNİN NAMUSUYLA OYNAMIŞTIR"
"PKK, kuruluşunda devletin içerisinde ismini vermeyen bazı güçler köylülere zulmetmek suretiyle onların dağa çıkmasını, PKK'ya destek vermesini sağlamıştır. Derin devlet bunu özellikle bir kısımı bunu organize etmiş. Niye? Zaten derin devletin kurdurduğu bir örgüt. Günümüzde görüyorsunuz Diyarbakır anneleriyle birlikte teslim olanlar veya yakalananlar ifade ediyorlar; 12-13 yaşındaki gencecik kızları, erkekleri dağa götürüyorlar. Dağda çok af edersiniz, taciz ve tecavüzde bulunuyorlar. Onun için ben diyorum ki PKK, Kürk milletinin namusuyla oynamıştır. Haysiyet ve namus kavramı bunlarda yok zaten. PKK, bu insanların hem namusuyla oynamıştır hem de onları uyuşturucu ile uyuşturmak suretiyle devlete karşı silahlı mücadele vermeye zorlamıştır."

"PKK VE HDP'NİN LİDER KADROSUNUN ÇOCUKLARI AVRUPA'DA SEFA SÜRÜYOR"
"PKK'nın ve HDP'nin lider kadrosuna bakınız; lider kadrosun çocukları dağda yok. Çatışmada ölen yok. Nerede bunların çocukları? Eroin trafiğinden ve milletten topladığı haraçlarla Amerika ve Avrupa'da İngilizce eğitim görüyorlar. Havuzlu villalarda yaşıyorlar.  Sadece bunu burada Kürt insanını istismar ediyorlar, kullanıyorlar. Onların zaten bir amacı da örfünden, inancından, geleneğinden uzaklaştırmak, koparmak. Çünkü Doğu ve güneydoğu insanı örfüne, adetine, inancına çok bağlı bir bölge. Ülkemizin hepsi öyle. Ama özellikle Doğu, Güneydoğu insanı. PKK ve HDP lider kadrosunun çocukları Avrupa'da, Amerika'da sefa sürerken burada fakir, fukaranın çocukları götürülüyor eğitiliyor, uyuşturuluyor, ellerine silah veriliyor, askere karşı silahlı mücadele veriyorlar. Maalesef 13 tane sivilimizi götürüyorlar mağarada şehit ediyorlar. Bunlar budur." 

"CHP HDP'YE, HDP DE PKK'YA HİZMET EDİYOR"
"Ben hep söylüyorum; Millet ittifakını teşkil eden CHP'nin ittifak ortağı HDP, HDP' de PKK'ya hizmet ediyor. Şimdi ölen sivillerin de, askerin de  katli aslında CHP'ye ve HDP'ye destek verenlerdir. Millet ittifakına onun için zillet ittifakı diyoruz. Atatürk sonrası kurdurduğu partiyi ideolojinden tamamen kopardılar. CHP bugün Amerika'nın kurdurduğu, desteklediği, beslediği örgütlere hizmet eden bir parti konumuna geldi. Bunların hepsinin arkasında Pentagon var."
 
"ÜMİTLERİNİ BİDEN'E BAĞLAMIŞLAR"

"15 Temmuz'dan bir gün evvel Amerika'daki CHP'nin temsilcisi gidiyor, Amerika'nın Dış İşleri ile görüşüyor. Tezgah. Amerika'nın şimdiki başkanı Biden derin devletin adamı. Biden, seçim konuşmasında 'Tayyip Erdoğan'ı iktidardan seçimle götüreceğiz' diyor. Yahu Amerika'nın bütün meselelerini hallettin Türkiye mi kaldı. Ondan sonra dört gözle bekliyorlar ki Biden gelsin. Biden geldi, bayram ettiler. Şimdi ümdini ona bağlamışlar. Gezi olayları malum. 4 tane ağacı bahane etmek suretiyle bir eylem başlatıldı. Bütün sol örgütler işe vaziyet ettiler. Bütün Türkiye'yi karıştırdılar. Neredeyse bir iç çatışmaya dönüştüreceklerdi. Cumhurbaşkanımızın takdire şayan duruşuyla bertaraf edildi. 15 Temmuz aynı şekilde yapıldı. Şimdi Boğaziçi Üniversitesi. Toplasanız hepsi 150 kişi. Yola, kenara dizilmiş, ellerinde pankartla sessiz eylem yapıyorlar. Daha sonar CHP İl başkanı, arkasından CHP ve HDP milletvekilleri destek veriyorlar. Hatta Meclis konuşmasında bir HDP milletvekili 'Yeni bir Gezi bekleyin. Ama bu gezi, önceki Gazi gibi olmayacak' diyor. Ben de diyorum ki Bu millet de önceki millet gibi değil. Yarın Allah korusun böyle bir şeye kalkarlarsa bu millet de eski millet olmayacak. Bu millet sokağa çıkarsa kaçacak delik ararsınız. Kimsiniz siz. Hepsi bir avuç."

Sayın Demirbağ, depremin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte Elazığ'da neler yapıldı. Gelinen süreçten bahseter misiniz?
"Depremden hemen sonra bakanlarımız hemen geldi. Cumhurbaşkanımız geldi. Devlet bütün imkanlarını seferber etti. Hiçbir şeyin eksikliği yaşanmadı. Akabinde konteyner kentler kuruldu. İnsanlar aç, açıkta bırakılmadı. Bu arada konut yapılacak alanlar tespit edildi. 10 ay sonra konutlar bitmeye başladı. Cumhurbaşkanımız geldiğinde 8 Bin konut hazır durumdaydı. Şuanda biraz daha arttı. Çünkü her geçen gün konutlar bitiyor. Haziran ayına kadar 20 bin konut bitmiş olacak. Yeni ihalesi yapılan 5 bin konut var. Bu konutlar da 3+1 olarak yapılıyor. Aynı şekilde köy evleri yapılıyor. Hemşehrilerimiz inşallah çoluk çocuğuyla huzurlu, mutlu şekilde hayatını bu konutlarda devam ettirirler." 

TOKİ Elazığ'da fazladan konut yapacak mı. Fazla konutlar kimlere, hangi koşullarda verilecek?
"Fazla konut yapılıyor. Yeni yapılan 3+1 konutlar olacak ve artan 2+1'ler olacak. 2+1 konutları sosyal konut olarak talep edenlere, sosyal yardımlaşma vakfı tarafından durumları incelenmek suretiyle verilecek." 

Elazığ eski günlerine ne zaman kavuşur?
"Haziran ayına kadar konutlar biter. Elazığ eski günlerine döner ama tabiki deprem ve pandemi süreci insanımızın psikolojisini etkiledi. Bu bakımdan eski günlere dönme belki tam anlamıyla bir, iki seneyi alır. Ama yeni evlerine geçtikten sonra huzurlu bir yaşam sürdüğü sürece çok kolay şekilde bu süreç atlatılır inşallah." 

CHP heyeti 30 milletvekiliyle Elazığ'a geldi. Deprem sonrasında yaşanan sıkıntıları rapor haline getirip Meclis gündemine sundular. CHP'nin bu hamlesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
"CHP heyetinin Elazığ'a yaptığı ziyaret tamamen şovdan, gösteriden ibaret bir hareket. Bir yıl geçmiş depremin üzerinden 30 kişi geliyor. Bayram değil, seyran değil. Hayırdır? Öncesinde neredeydiniz? Bugün bütün Büyükşehir belediyeleri kendilerinde. Çadırından, gıdasından, ihtiyaç duyulan ayni, nakdi yardımları yapabilirlerdi. Ama yoktu piyasada bunlar. Devletin bunlara ihtiyacı da yok zaten. İlk günden itibaren adeta sel gibi aktı yardım. Hiç bir sıkıntı çekilmedi. Depremin üzerinden bir yıl geçmiş, geliyorsunuz 'ne eksik var. Size verilen yardımların tarihi geçmiş' deniliyor. Vatandaş da cevap veriyor 'Hayır, tarihi geçmemiş' diyor. Yani bekliyorlar ki biri tenkit etsin, onlar da bunu kullansın. Bu yanlış bir muhalefet anlayışı." 

CHP Milletvekili Gürsel Erol, 19 Yıllık AK Parti iktidarında Elazığ'a bir bakanlık verilmediği eleştirisini yaptı? Bunu nasıl yorumluyorsunuz? Sizin bir bakanlık talebiniz var mı?
"Biliyorsunuz daha önce başbakanlık vardı. Meclisten bakan yapılıyordu. Milletvekilleri bakan oluyordu. Günümüze geldiğimizde bakanlık sayısı azaltıldı. 20 Bakanlık var şuan. 20 Bakandan 3 bakan milletvekilliğinden ayrıldı, bakan oldular. Meclisteki oylamalara baktığınız zaman bazen ucu ucuna çoğunluğu sağlıyoruz. Dolayısıyla kalkıp da milletvekillerini istifa ettirip bakan yaparsanız bir milletvekili azalmış olacak. Bu bakan değişimlerinden dolayı meclis aritmetiği açısından da milletvekili sayısı aşağı düşecek. Dolayısıyla şuanda milletvekilinden bakan yapmayı tercih etmiyor Sayın Cumhurbaşkanımız. 
ikinci husus şudur;  41 sene aradan sonra CHP Elazığ'dan milletvekili çıkardı. Gürsel Erol da 'bu başarıda benim payım çok' diyor. Peki kardeşim CHP'de 25 tane genel başkan yardımcılığı, grup başkan vekilliği, idare amirliği, meclis başkan vekilliği, genel başkan danışmanlığı gibi makamlar var. 41 sene sonra başarılı olduğun bir ilden götürsün sana da bir makam, mevki versinler. Kendi partine bak. Benim partimdeki bakanlığı, genel başkan yardımcılığını bırak da benim liderim takdir etsin. Sen partinde kendinle ilgili mücadele et. Sen ne karışıyorsun AK Parti'ye. Seni çok fazla ilgilendiren bir konu değil. Bu etik değil."

Gürsel Erol'un bu çıkışları sizi rahatsız ediyor mu?
"Bizi rahatsız etmiyor. Gürsel Erol şomenvari açıklamalar yapıyor. Şimdi diyor ki 'Gelsin Gazi Caddesini birlikte yürüyelim.' Yahu Mehmet Ali Erbil şovmenlikten emeklilik noktasına gelmiş. Mehmet Ali Erbil'i de getirsen Elazığ'da etrafında 5-10 kişi toplanır. Mehmet Ali Erbil de gördüğü ilgiden dolayı 'ben de milletvekili olurum' der. Ama olamaz. Şimdi Gürsel Erol diyor ki ben 2-3 tane milletvekili çıkaracağım Elazığ'dan. Yahu ne çıkartıyorsun? Sen bir defa PKK'ya ve HDP'ye hizmet eden bir CHP'nin milletvekilisin. muhalefete bile bir tane milletvekili vermeyen Elazığ sana ne 3 tane milletvekili verecek. Ancak belediye seçiminde 3 tane belediye meclis üyesi belki çıkarabilir. Ama 3 tane milletvekili çıkaramaz."

İttifak ortağınız MHP de en az 2 milletvekili çıkarma hedefinde. Bu konuda ne dersiniz?
"Ona saygı duyarız. Bütün partiler bunu der. Muhalefete karşı milletin bir tavrı var diye ben söylüyorum. İttifak ortağımız dönem dönem Elazığ'da milletvekili çıkarmış. MHP, gücünü ispat etmiş, tabanı olan bir parti. Halkın bakışı CHP ve HDP gibi değil. MHP'nin bir karşılığı var tabanda.  Elbetteki milletvekili konusunda partiler iddialı olur. MHP de 2-3 tane milletvekili çıkacağım der. CHP de diyebilir. Herkes diyebilir. AK parti başından beri 4-5 milletvekili çıkarıyor. Aynı iddiayla seçime girer. Dolasıyla bunu partilerin iddia etmesi kimseyi rahatsız etmez. Ama CHP'nin 2-3 milletvekilinden bahsetmesi absurt gelir. Bu millet hiçbir zaman muhalefet partisine bu teveccühü göstermedi. Zar zor İYİ Parti ve Saadet partisinin destekleriyle bir milletvekili çıkarmışlar."

Sayın Demirbağ, önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olacak mısınız?
"Şuan için bir şey söylemeyeceğim: bu tamamen arz talep meselesi. O gün yapılacak kamuoyu yoklamaları, tabanda insanımızın talebi doğrultusunda karar veririz. Çok iştahlı değiliz. İllaki girelim diye bir hırsımız yok. Yaş 65 oldu. Olmazsa olmaz gibi bir derdimiz yok bizim. Ama eğer hemşehrilerimize hizmet açısından ortaya bir şeyler koyuyorsak ve karşılığı oluyorsa düşünürüz."

Sayın Demirbağ, AK Parti Elazığ 7. olağan İl Kongresinde salonun büyük bir kısmının boş olduğu görüldü. Son dönemlerde de  AK Parti teşkilat yönetimlerinde değişimler yaşandığını görüyoruz. AK Parti Elazığ'da kan kaybı yaşıyor mu?
"Pandemiden dolayı vatandaşlara belli ölçüde haber verildi. Orada çok büyük bir yoğunluğun olması arzu edilmedi. Dolayısıyla insanlar virüs kapma endişesiyle gidemedi. Evinde televizyonda izledi. Bizim seçmenimizin bir farklılığı vardır. Seçim zamanı gider sandıkta tavrını ortaya koyar." 

Cumhurbaşkanı Elazığ'a geldiğinde bir iddia ortaya atıldı. Bürokratlara ve siyasetçilere bir tepkisi olduğu yönünde bir söylenti çıktı. Bu doğru mu?
"Öyle bir şey yok. Başından sonuna kadar yanındaydım. Bürokrata veya siyasetçiyi hedef alan bir şey olmadı."

Keban ilçesinde Sıddık Erikli adlı kişinin ilçede birtakım kanuni olmayan faaliyetler yürüttüğü iddia edilmişti. Bu konunun Sayın Cumhurbaşkanına da iletildiği aktarıldı. Bu kişi hakkında söyleyecekleriniz var mı?
"Bunu il başkanımızın da olduğu bir ortamda kendisine intikal ettirilmişti. Ben o esnada orada değildim. Orada kendisine durumla ilgili bilgi verildiğinde, kendisi bakanı aramıştı 'derhal bunu alın, iş akdini feshedin' diye. Sonrasında hakkında disiplin işlemi yapıldı. Soruşturma başlatıldı. Kadrolu işçi olduğu için iş ahdini feshedemezsiniz. Orada gerçekten boyunu aşan, FETÖ'cülerin uyguladığı bir taktiği uygulayan bir anlayış içerisinde hareket etmiş. Sanki orada bir yapılanma içerisine girmiş görüntüsü verdiği için, bu da Cumhurbaşkanımıza anlatıldığında talimat verdi. İstanbul'a zannediyorum tayin edildi."