Misland'ın Akıbeti Ne Olacak?

Elazığ'da yaklaşık 50 Milyon TL'ye mal edilerek inşa edilen, ancak çeşitli nedenlerle 2014 yılında kapısına kilit vurulan Misland, 6 senedir atıl halde duruyor. Misland'ın akıbetinin ne olacağı merak ediliyor. 

Misland'ın Akıbeti Ne Olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mis Holding tarafından 2007 yılında  Abdullahpaşa Mahallesi'nde 42 Bin metrekare alan üzerinde kurulan Misland, şehrin ve bölgenin cazibe merkezlerinden biri olarak isminden söz ettiriyordu. 

Eğlence ve alışveriş merkezi olarak hizmete açılan ve ilk yıllarda yoğun ilgi gören Misland, kent ekonomisine ve istihdama da büyük katkı sunuyordu. Şehrin markası haline gelen Misland projesi kapsamında ikiz otel projesi de hayata geçirilerek inşaatına başlanmıştı. Ancak, milyonlarca lira harcanan dev yatırım çeşitli nedenlerle 2014 yılında kapandı. 

ATILAN ADIMLAR SONUÇSUZ KALDI
Elazığ'ın sosyal hayatına ve ekonomisine canlılık kazandıran dev yatırımın kapanması büyük şaşkınlık ve şok etkisi yarattı. Misland'ın yeniden canlanması için adımlar atan Holding yönetimi, bu adımlardan da sonuç alamadı. Yönetim, son çare olarak Misland'ı satma kararı aldı fakat bu satış da gerçekleşmedi. 

KONUT PROJESİ 
Mis Holding Yönetimi bu kez, Misland'ın bulunduğu alanı farklı bir projeyle değerlendirme kararı aldı. Mis Holding yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, 2017 Mayıs Ayında yaptığı açıklamada Misland’da 360 dairenin yer alacağı rezidans projesini hayata geçireceklerini duyurmuştu. Elazığ'ın en kapsamlı sitesi olarak kamuoyuna tanıtılan proje, yeni bir heyecan yaratmıştı. Ancak bu proje de hayata geçirilmedi.

Hayata geçirilemeyen konut projesinin hemen ardından başka bir firma 'Anfi Tiyatro' kısmını devralarak ilgili firma tarafından konut yapımına başlanıldığı öğrenildi. 

MİSLAND'IN AKIBETİ NE OLACAK?
2014 yılından bu yana kapalı olan Misland'ın akıbetinin ne olacağı merak ediliyor. Elazığ kamuoyu, ekonomiye ve istihdama katkı sağlayacak olan Misland projesinin yeniden canlandırılmasını bekliyor.