Mustafa Gür Önemli Açıklamalarda Bulundu

Elazığ 1. Amatör Futbol Ligi 18 Temmuz'da başlayıp, 16 Ağustos'ta sona erecek. Antrenman ve maçlarda pandemi önlemleri konusunda taviz verilmeyecek. Takımlar, her maçtan önce koronavirüs testinden geçecek. Pozitif çıkan oyuncular maçlara çıkamayacak. Öte yandan 2. Amatör Lig oynanmayacak. ASKF Başkanı Mustafa Gür kulüp temsilcilerinin de katıldığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu…

Mustafa Gür Önemli Açıklamalarda Bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mustafa Gür, amatör spor kulüpleri temsilcilerinin de katılımıyla Amatör Spor Evi’nde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Başkan Gür 1. Amatör Lig’in 18 Temmuz’da başlayacağını ancak 2. Amatör Lig’in oynanmayacağını açıkladı.

Img 20200528 Wa0031

“2. AMATÖR LİG BU YIL KESİNLİKLE OYNANMAYACAK”

Başkan Gür’ün ifadeleri şu şekilde; “Dünyada yaşanan koronavirüs pandemisi nedeniyle liglerimize ara vermiştik. TFF ve konfederasyonumuzdan gelen talimatlar sonrası ilimizdeki 1. Amatör Lig müsabakalarının tamamlanmasına, karar verilmiştir. Sadece bu ligimiz oynanacak. Şampiyon ekip belli olacak. Bütün takımlarımıza hak ettikleri yolda başarılar diliyorum. Bu program çerçevesinde ciddi önlemler alacağız. Hem sahalarda, hem tesislerde gerekli önlemler alınacak. Şartlara uymayan takımlar net ve kesin bir şekilde maçlara çıkamayacak. 2. Amatör Lig bu yıl kesinlikle oynanmayacak. Alt yaş kategorilerimiz de öyle. İlimizde bir grubumuzda puanları aynı durumda. 1. Amatör Lig’in ardından 2. Amatör Lig’de bu durumu İl Temsilcimizle birlikte değerlendireceğiz ve amatör işler kuruluna göndereceğiz. Bu konuda nasıl bir sistem uygulanacak ona bakacağız. Daha sonra bunu detaylarıyla paylaşacağız. İlçeler de dahil olmak üzere mutlaka her maç için tedbirlerimizi alacağız. Tedbir alınmayan hiçbir maç oynanamayacak. 7 Haftalık süreçte hızlandırılmış program uygulayacağız. Işıklandırması olan sahalarımızı da kullanacağız ve yaz aylarına denk gelen maç trafiğinde akşam müsabakaları da oynatacağız.”

Img 20200528 Wa0006

ALINACAK TEDBİRLERİ DE AÇIKLADI

“Bu süreçte antrenmanlar için söylüyorum soyunma odalarını hiçbir şekilde kullanmayacağız. Bütün takımlarımız idmana hazır gelecek. Yedek kulübeleri barakalarında ekstra fazla koltuklar koyarak güvenlik önlemlerini alacağız. Yan yana kimse oturamayacak. Sosyal mesafe kuralı uyulacak. Deplasmanlara gidip gelirken otobüs koltuklarında birer kişi oturabilecek. Bütün maçlar seyircisiz oynanacak. Fazladan yönetici bile gelse maça alınmayacak. Basın mensupları için de aynı şey geçerli Görev icra ederken 2’şer metre mesafeli duracaklar. Maçlarda gol sevinci yaşanmayacak. Hakeme 2 metreden fazla yaklaşılmayacak. Dezenfekte kuralları uygulanacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müze de iş düşüyor. Toplar da düzenli olarak dezenfekte edilecek.”

1. AMATÖR LİG 18 TEMMUZ’DA BAŞLAYIP, 16 AĞUSTOS’TA SONA ERECEK

“İl Tertip Komitemiz hızlandırılmış program uygulayacak. Hafta içi ve hafta sonu oynanacak maçlarla, 18 Temmuz tarihinde başlayacak ligimizi 16 Ağustos tarihinde bitirmeyi hedefliyoruz. Yaklaşık 21 gün ligimiz oynanacak. İl Spor Güvenlik Toplantısı yapılacak ve son kararlar alınacak. Herkes üzerine düşeni yapacak. Kulüplerden tek ricamız hiçbir seyircimizi müsabakaya götürmeyelim.”

BÜTÜN TAKIMLAR KORONAVİRÜS TESTİ YAPTIRMAK ZORUNDA

“Müsabakaya gelecek bütün sporcuların, takımların koronavirüs testlerini isteyeceğiz. Sonucu olumlu gelmeyen hiçbir oyuncu maça çıkamayacak. Bu testler her maç öncesi yapılacak. Tesis görevlilerimiz olmak üzere her hafta sporcular ve görevliler bu test sonuçlarına göre sahaya girebilecek. Sayın valimizin talimatıyla test yapılan hastanelerde bu gerçekleşecek. Pozitif çıkan oyuncumuzu ayıracağız. Pozitif çıkan takımları ise ligden ihraç edeceğiz. Daha geniş kapsamlı o zamana değerlendireceğiz.

TFF İl Temsilcisi Turgut Kılınç da bütün takımlara başarı temennisinde bulundu.

Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı toplantı amatör kulüp temsilcileriyle gerçekleştirilen istişareyle sona erdi.