Özel Okullar Platformu'ndan Kritik Uyarı 'Rengimiz Değişmesin'

Elazığ'da faaliyet gösteren 19 özel okulun kurucuları tarafından hayata geçirilen 'Özel Okullar Platformu', çalışmalarına devam ediyor.

Özel Okullar Platformu'ndan Kritik Uyarı 'Rengimiz Değişmesin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta Akgün Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelen platform üyeleri, yeni tedbirli normal düzene geçilmesinin ardından vatandaşlara seslenerek, tedbirin elden bırakılmamasını, salgın sürecinde en çok eğitimin zarar gördüğüne dikkat çekmişti.

Özel Okullar Platformu Başkanı, İş insanı Oya Düşmez, vaka sayılarında yaşanan artışın üzerine bir yazılı basın açıklaması yaptı.

Platform Başkanı Oya Düşmez, açıklamasında, geçtiğimiz yıl Mart ayında Türkiye’de etkisini göstermeye başlayan salgının, başta sağlık ve eğitim olmak üzere birçok alanda zorlukların yaşanmasına neden olduğunu, alınan tedbirler neticesinde bü sıkıntıların üstesinden gelinmeye çalışıldığını anımsattı.

Uzun süren kısıtlamalar sonrasın yeni normal düzene geçildiğine dikkat çeken Düşmez, bundan sonra vatandaşların her zamankinden daha dikkatli davranmasının önemine vurgu yaptı.

Platform Başkanı Düşmez, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘’ Bazı şeylerin telafisi uzun yıllar geçse de yapılamaz. Özelikle eğitimdeki aksaklık, nesilleri etkiler. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın en temel ihtiyacı olan eğitimi eksiksiz vermek zorundayız. Üzülerek belirtmeliyim ki, salgın süreci en çok eğitimi sekteye uğrattı. Okullarımız kapandı, uzaktan eğitim modeline geçmek zorunda kaldık.  Devlet tüm imkanlarıyla sürecin bir an evvel bitmesi için tüm gücüyle mücadele ediyor. Bizler de bu mücadeleye destek olmamız gerekiyor. Öğrencilerimizin kaybedeceği bir gün bile, ileride telafisi güç sonuçlar doğurabilir. O yüzden, lütfen, yeniden okular kapanmasın, yavrularımız güvenle okusunlar diye, sizde elinizden geleni yapın ve rengimizin maviye dönmesi için gayret gösterin.’’ dedi.

Elazığ’ın sarı ren kodu ile orta riskli seviyede olduğunu bir kez daha kaydeden Düşmez, ‘’Gelecek nesillerimizin eğitim süreci bu renk kodu ile normal seyrine dönmeye çalışacaktır.’’ İfadelerini kullandı.

Okulların, en güvenli mekanlar olduğunu söyleyen Düşmez, ‘’İlçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde hiçbir çocuğumuz eğitimden geri kalmasın istemiyoruz. Yüz yüze eğitimin yeri farklıdır. Bir öğrenci, sadece sınıfta eğitim almaz. Öğretmeni koridorda yürürken eğitim alır. Konuşurken, kantin sırasında, servisine binerken! Lütfen, sizlerde destek olun, maske, mesafe ve temizlik konularına dikkat edin ki, bizler de yavrularımızı geleceğe hazırlayabilelim. Çocuklarımızın geleceği için sarıdan maviye dönüş kuralına lütfen uyalım.’’ dedi.