Palu'da 3 Yeni İşletme Faaliyete Başladı

Elazığ'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ Koordinatörlüğü'nün destekleriyle işletmeler hizmete girmeye devam ediyor. Bu Kapsamda Palu'da, ` Hibe Desteğiyle Tavuk Çiftliği İşletmesinin Açılışı Yapıldı. Palu'da ayrıca 2 işletme daha hizmete girdi.

Palu'da 3 Yeni İşletme Faaliyete Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın Palu ilçesinde biri Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun destekleriyle olmak üzere toplam 3 işletme hizmete açıldı.

İşletmelerin açılışlarına AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Palu Kaymakamı Tayfun Deli, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar ve AK Parti Palu İlçe Başkanı Hasbi Erginöz katıldı.

İlk olarak cam balkon sistemleri işletmesi hizmete girdi. AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım ve Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, işletmenin Palu’ya hayırlı olmasını temenni etti.

TKDK DESTEKLİ TAVUK ÇİFTLİĞİ AÇILDI
Daha sonra, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü’nün destekleriyle Palu’da tavuk çiftliği işletmesinin açılışı yapıldı. İşletme Sahibi Nusret Kaya, bu tür işletmelerin ilçe ekonomisi ve istihdama katkı sağlayacağını belirtti.

TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, TKDK’nın yaklaşık 1 Milyon TL’lik hibe desteğinde bulunduğunu ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Palu’nun bundan sonraki süreçlerde TKDK  desteklerinden daha fazla yararlanacağına inandığını dile getirdi. AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ işletmenin Palu ekonomisi ve istihdamına katkı sağlayacağını söyledi.

YENİ HİZMET BİNASI İÇİN ÖDENEK ÇIKTI
Demirbağ ayrıca Palu’da yapılması planlanan yeni belediye hizmet binası için 1 Milyon TL ödeneğin çıktığını ve projenin de hazırlandığını açıkladı.  Palu Kaymakamı Tayfun Deli, TKDK destekleriyle hizmete açılan işletmeyle birlikte Palu’da ticari olarak yeni bir dönemin başlayacağını kaydetti.

TKDK ELAZIĞ’DA 500 MİLYON TL DESTEK SUNDU
AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Metin Bulut, TKDK’nın şu ana kadar Elazığ’da 500 Milyon TL destek sunduğunu ifade etti. Milletvekili Bulut, Palu, Kovancılar ve Karakoçan’a hizmet edecek Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Daha sonra davetliler, yeni işletmeyi gezdi. Palu’da son olarak Murat Nehri Kıyısında hizmet verecek olan yeni bir kafe hizmete açıldı.

DEMİRBAĞ PALU’DA ERKEN SEÇİM ÇAĞRILARINA YANIT VERDİ
AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ise muhalefete yüklenerek, erken seçim çağrılarına yanıt verdi. Milletvekili Metin Bulut da yeni işletmelerin açılmasının ekonomik olarak canlılığı gösterdiğini kaydetti.