Palu'daki Konutlar Yerinde Yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Elazığ ziyaretinin ardından AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ yaptığı açıklamada 'Palu'daki Ağır Hasarlı Konutlar Yerinde Yapılacak' dedi..

Palu'daki Konutlar Yerinde Yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Elazığ ziyaretinin ardından AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Palu’ya 2 konuda müjde açıkladı.

Milletvekili Demirbağ, Palu İlçesindeki ağır hasarlı konutların yenilerinin yerinde yapılacağını ve Çarşı merkezde kentsel dönüşüm uygulamasının hayata geçeceğini belirterek, Palu Belediyesi Hizmet Binasının yapımı için daha önce çıkartılan 4 Milyon TL ödeneğe ilave olarak 2 Milyon TL daha ödeneğin sağlanacağını açıkladı.

Geçtiğimiz gün bir dizi temasta bulunmak üzere Elazığ’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında gerçekleşen ve il protokolünün katıldığı toplantıda Palu ile ilgili konuların da masaya yatırıldığını ifade eden Milletvekili Demirbağ; “Geçtiğimiz gün ilimize teşrif eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum başkanlığında AFAD’da yapılan ve Valimiz, Milletvekili arkadaşımız, il ve ilçe belediye başkanlarımız, il başkanımızın da katıldığı toplantıda yaşanan depremlerin ardından Elazığ’daki rezerv alanlar ve yapılacak çalışmalarla ilgili konuları görüştük.Daha sonra, Palu İlçemizde hasarlı binaların yerinde yapılması ve merkez çarşıda kentsel dönüşüm uygulaması konularını masaya yatırdık. Sn. Bakanımızın, ilerleyen haftalarda Valimiz ve Palulu hemşehrilerimizle bir araya gelmek suretiyle ağır hasarlı konutların yerleşime ve yapıma müsait olan yerlerle kendi yerlerinde yapılması konusunda görüş birliğine varıldı” dedi. 

Milletvekili Demirbağ ayrıca, Bakanlık tarafından Palu Belediye Binasının yapımı için verilen 4 Milyon TL ödeneğe, 2 Milyon TL daha ek ödenek sağlanacağını müjdeleyerek; “Ayrıca, daha önce Palu İlçemize yeni belediye binasının yapılması için bakanlık tarafından verilen 4 milyon TL’ye ilave olarak 2 Milyon TL daha Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından ödenek çıkartıldı. Bundan Sn. Bakanımız Murat Kurum beyefendiye çok çok teşekkür ederiz. Hayata geçireceğimiz bu konuların Palu’ya ve hemşerilerimize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” ifadesinde bulundu.

Palu'daki Konutlar Yerinde Yapılacak