Reisi'nin Yerine Kim Geçecek?

İran'da Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından hükümet acil toplantı yaptı.

Reisi'nin Yerine Kim Geçecek?

İran hükümeti, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölüm haberinin ardından acil toplantı düzenledi. Başkan Yardımcısı Muhammed Muhbir Pazartesi sabahı İran kabinesinin acil toplantısına başkanlık etti.

5 GÜNLÜK YAS
İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, yayımladığı taziye mesajı mesajında İran halkına başsağlığı dileyerek, ülkede 5 gün ulusal yas ilan etti.

SEÇİMLERDEN ÖNCE CUMHURBAŞKANI SEÇİLMEYECEK
Öte yandan İran Anayasayı Koruma Komitesi, başkanlık görevlerini Birinci Başkan Yardımcısı Muhammed Muhbir'in üstleneceğini ve seçimlerden önce cumhurbaşkanı seçilmeyeceğini açıkladı.

"YÖNETİMDE BOŞLUK OLUŞMAYACAK"
Muhammed Muhbir, yaşanan hadisenin çok ağır olduğunu ancak ülke yönetiminde hiçbir boşluk meydana getirmeyeceğini söyledi. İran Borna Haber Ajansı'na göre, Muhbir, kabine toplantısında Reisi'nin ölümüne neden olan helikopter kazasına ilişkin konuştu.

Muhbir, "Yaşanan hadise devlet, millet ve ülke lideri (Ali Hamaney) için çok ağır. Ama bu önemli olay, liderin (Hamaney) önderliğiyle yönetimde hiçbir boşluk meydana getirmeyecektir. Halk bundan emin olsun." dedi. Devlet görevlilerine seslenen Muhbir, hiçbir suretle görevlerini yerine getirmede zafiyete düşmemeleri gerektiğini ifade etti.