'Şampiyonları Örnek Gösteriyoruz!'

10. Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda, Türkiye Erkek Milli Takımımız 248.242 puan toplayarak Avrupa ikincisi oldu.

'Şampiyonları Örnek Gösteriyoruz!'

Türkiye Cimnastik Federasyonu Elazığ İl Temsilcisi Ahmet Polat, son zamanlarda alınan Türkiye ve Dünya dereceleri ile ilgili sporcularına şampiyon sporcuları örnek gösterdiklerini vurguladı.

Polat, ilimizde Cimnastik branşının her geçen gün ilgilin arttığını ifade ederek başarılı sonuçların ve ailelerin bu durumda etkili olduğunu dile getirdi.

Polat açıklamasında; ‘’Federasyonumuzun ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilen ve 39 ülkeden 319 sporcunun katılım sağladı. 10. Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda Türkiye Erkek Milli Takımımız 248.242 puan toplayarak Avrupa ikincisi oldu. Türkiye Milli Takımını erkeklerde Ferhat Arıcan, Ahmet Önder, Adem Asil, Mehmet Ayberk Koşak, Kerem Şener, Hasan Bulut; kadınlarda ise Bilge Tarhan, Sevgi Seda Kayışoğlu, Ceren Biner, Bengisu Yıldız ve Derin Tanrıyaşükür temsil etti. Ayrıca Adem Asil’in 2022 yılında Liverpool’da Dünya Şampiyonluğu, Doha’da Dünya Kupasında 2. Olması, İbrahim Çolak’ın da Dünya ve Türkiye Şampiyonlukları bizleri gururlandırmakla kalmıyor. Bizler bu başarılarla her antrenmanda sporcularımıza örnek ve kendilerine hedef olarak göstermekteyiz. Bizde ilimizde 6 antrenörle her yaş aralığında evladımıza Cimnastiği geliştirmek ve yeni Adem Asil’ler ve İbrahim Çolak’lar çıkartmak arzusundayız’’ dedi.

Polat, ayrıca 2022 yılında minik kızlarda grup 2.’liği derecesi aldıklarını 2023 yılında da bu başarının üstüne çıkıp hem erkek, hem de kızlar alanında yarışmalara katılım sağlayıp başarı grafiklerini bir üst seviyeye çıkartmak arzusunda olduklarını vurguladı.

HAFTANIN 7 GÜNÜ ANTRENMAN
Polat, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Çok Amaçlı Spor Salonu içerisinde yer alan Cimnastik Salonu’nda haftanın 7 günü antrenman yaptıklarını ifade etti.

2 erkek ve 3 bayan antrenör ile hem yeni başlayanlara hem de performans sporculara eğitim verildiğini vurgulayan Polat; ‘’İlimizde Cimnastik sporunu daha iyi konuma nasıl getirebiliriz diye inanın 6 antrenör ile sürekli fikir alışverişi yapıyoruz. 2 erkek ve 4 bayan antrenörümüz ile beraber yaş gruplarına ve performans sporcularına yönelik haftanın 7 günü antrenmanlar yapılmakta. Ailelerinde evlatlarına olan hassasiyeti sonucu antrenmanlarımız cıvıl cıvıl geçmekte. Her geçen günde katılım sayımız artmakta ve buna göre de antrenörlerimiz antrenman sayılarını düzenlemekteler. 2022 yılında aldığımız grup 2.’liği derecesini 2023 yılında hem erkek hem de kızlar alanında mücadele sergileyip daha iyi bir üst dereceye çıkartmanın planlarını yapıyoruz’’ dedi.