Şeref Malkoç Elazığ'a Geliyor

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri, Elazığ'a geliyor...

Şeref Malkoç Elazığ'a Geliyor

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), toplumda hak arama kültürünün yaygınlaştırılması ve vatandaşın idareyle olan sorunlarını yerinde dinlemek için birçok ilde Ombudsman halkla buluşuyor programları gerçekleştiriyor.

MALKOÇ, KONFERANS VERECEK
Bu kapsamda Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri, 23-24 Kasım 2022 tarihinde Elazığ’da halkla buluşacak. Başdenetçi Şeref Malkoç ve heyeti; vali, belediye başkanı, rektör, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, baro başkanı, basın mensupları ve vatandaşlarla bir araya gelecek.

Öte yandan Ombudsman Şeref Malkoç, Fırat Üniversitesi öğrencilerine “Türkiye’de Hak Arama Mekanizmaları ve Ombudsmanlık” başlıklı konferans verecek.

KDK’ya, Elazığ’daki Vatandaşlardan İki Bine Yakın Başvuru Geldi
Kamu Denetçiliği Kurumuna Elazığ’dan iki bine yakın başvuru geldi. Vatandaşlar kamu kurumlarıyla yaşadıkları sorunları KDK internet sitesi üzerinden başvuru yaptı. Elazığlılar, en fazla başvuruyu ekonomi, maliye ve vergi ile kamu personel rejimi konularında yaptı. 

• Vatandaş, Yaya Geçidi ve Kavşak Yapılması İçin KDK’ya Başvurdu 
Bir başvurucu, hastane poliklinik girişi önünde yaya geçidi ve kavşak bulunmadığını belirterek, hastane poliklinik girişi önüne yaya geçidi ve kavşak yapılması için Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu. Başvuruyu inceleyen KDK, başvurucuyu haklı bularak Elazığ Valiliğine ve Elazığ Belediye Başkanlığına Tavsiye Kararı verdi. Tavsiye Kararı üzerine hastane poliklinik girişi önüne kavşak yapılacak. 

• Engellilik Durumu Nedeniyle Kurum İçi Yer Değişikliği Talebi KDK Aracılığıyla Yapıldı
Engelli memur olarak çalışmakta olan başvurucu, engel durumundan dolayı çalıştığı ilçede tam teşekküllü hastane bulunmadığından Elazığ il merkezine atama talebinin kabul edilmesi için KDK’ya başvurdu. KDK, başvuranı haklı bularak engellilik durumu nedeniyle Elazığ il merkezine yer değişikliğinin yapılması yönünde Elazığ Valiliğine Tavsiye Kararı gönderdi. KDK’nın Tavsiye Kararı üzerine başvurucunun tayini Elazığ il merkezine yapıldı. 

• Bir başvurucu da deprem sonrası ağır hasarlı olarak tespit edilip yıkılan binada bulunan dairesinin sigorta bedelinin ödenmesi için Ombudsmana başvurdu. Başvuruyu inceleyen KDK, vatandaşı haklı bularak ilgili kurumlara Tavsiye Kararı verdi.