SGK Prim Borç Yapılandırmasında Son Hafta!

Elazığ SGK İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sıtkı Erman ve beraberindeki heyet Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan'ı ziyaret ederek, SGK Pirim Borç Yapılandırmasında son haftaya girildiğini ve ilgili yasadan istifade edebilmek için son müracaat tarihinin 31 Aralık 2020 olduğunu belirterek, bu önemli fırsatın kaçırılmaması çağrısında bulundular.

SGK Prim Borç Yapılandırmasında Son Hafta!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YAPILANDIRMA KAZANÇLI ÇIKMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer’in vefatı nedeniyle Elazığ iş dünyasının büyük bir üzüntü duyduğunu belirten Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, SGK çalışanları ve tüm mesai arkadaşlarına SGK İl Müdür Yardımcısı M.Sıtkı Erman şahsında bir kez daha başsağlığı diledi.

Başkan Arslan, COVİD-19 sürecinde hükümetin iş dünyasına yönelik bir takım önlem ve destekler almaya devam ettiğini ifade ederek, “SGK borç yapılandırması da bu kapsamda çok önemli ve değerlidir. SGK borcu olan işletmelerin kazançlı çıkması için bu önemli fırsatın zamanı geçmeden değerlendirilmesi işletmelerin menfaatine olacaktır” dedi.

SGK BORÇLULARINA YÖNELİK BİR ÇOK KOLAYLIK GETİRİLDİ

SGK İl Müdür Yardımcısı M.Sıtkı Erman’da ziyarette yaptığı değerlendirmede;

“2020 yılı Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, Sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, 31 Aralık 2020'den önce kesinleşen idari para cezaları, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar gibi SGK alacakları yapılandırma kapsamındadır. Başvurularınızı 31 Aralık 2020 tarihine kadar, e-sigorta kanalıyla internet üzerinden yapılabileceği gibi, şahsen veya posta yoluyla sosyal güvenlik kurumu birimlerine de yapılabilecektir” ifadelerinde bulundu Erman yaptığı bilgilendirmede borcunu peşin ödeyen işverenler için Yİ-ÜFE nin yüzde 90’ı, ilk iki taksit süresi içinde taksitle ödeyen işverenler için de yüzde 50’sinin silineceği, taksitli ödemeyi tercih eden borçluların ikişer aylık dönemlerde 6,9,12 ve 18 eşit taksitle ödeme yapabileceklerini belirtildi. Yapılandırma Kanununa göre süresinde ödenen alacaklara, kanunun yayımlanma tarihinden sonra gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacağını açıklayan İfade eden SGK İl Müdür Yardımcısı Erman, şunları belirtti:

“Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecektir. Yapılandırılan borçlardan dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacaktır. Yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizler, yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacaktır. Yapılandırmada ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabilecektir. Yapılandırma devam ettiği sürece yapılandırma taksitlerinin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ödenmesi kaydıyla sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacaktır. İhale ve İnşaat İş Yerleri için borçlu işverenlerimiz, borçlarının peşin veya taksitle tamamının ödenmesi halinde ilişiksizlik belgesi/teminat iadesi yazısı alabileceklerdir” dedi.