'Somut Adımlar Atılmalı'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Kadına Yönelik Şiddet' ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle 5 maddelik soru önergesi verdi.

'Somut Adımlar Atılmalı'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla “Kadına Yönelik Şiddet”in ortadan kaldırılması için yapılan çalışmalar ve alınan önlemler kapsamında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle 5 maddelik soru önergesi verdi.

“SOMUT ADIMLAR İVEDİ OLARAK ATILMALI”
Milletvekili Erol, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne sayılı günler kala tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da kadına yönelik şiddete karşı tavizsiz şekilde mücadele edilmeli ve somut adımların ivedi olarak atılması gerekmektedir” diyerek bakan Yerlikaya’ya konuyla ilgili olarak şu soruları sordu:

“1. Elazığ'da, Ocak 2020 yılından bugüne kadar kaç kadın aile içi şiddet nedeniyle kolluk kuvvetlerine başvuruda bulunmuştur? Bu başvuruların sonucunda ne işlemler yapılmıştır? Bu başvuruların kaç tanesi yargıya intikal etmiştir?

2. Elazığ'da, kaç kadın Ocak 2020 yılından bugüne kadar can güvenliği nedeniyle koruma talebinde bulunmuştur? Kaçına koruma verilmiştir?

3. Elazığ'da, Ocak 2020 yılından bugüne kadar kaç kadın cinayeti işlenmiştir? Bu cinayetlerin faillerinden kaçı yakalanmıştır?”

4. Elazığ'da, kadına yönelik şiddet suçlarının sona ermesi ve kadın cinayetlerinin önlenmesi adına bakanlığınızın yürüttüğü bir çalışma var mıdır?

5. Elazığ'da, bugüne kadar İçişleri Bakanlığının projeye geçirdiği Kadına Destek Uygulaması (KADES) üzerinden kaç ihbar alınmıştır? Alınan ihbarlar doğrultusunda ne gibi işlemler yapılmıştır?"