Son Dakika! Yüz Yüze Eğitim Açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin, ''15 Şubat'ta hangi gruplarda yüz yüze eğitime geçebiliriz, hazırlık yaptık. Açıklayabilmek için salgının seyriyle ilgili verileri görmeliyiz'' açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk, sınavların hiç yapılmaması 5-6 senenin eğitim sistemini felç etmeye yönelik bir hareket olacağını belirtti.

Son Dakika! Yüz Yüze Eğitim Açıklaması!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgın döneminde gerçekleşen uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Selçuk'un konuşmasından öne çıkanlar:

''Eğitim alanında aldığımız corona virüs önlemlerine ilişkin geriye doğru baktığımızda işin büyük bir kısmında müsterih olduğumuzu söyleyebilirim. Okulları açmadık çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımız, düğünlerimiz, cenazelerimiz, bütün bunların sosyo antropolojik fotoğrafına bakmak zorundayız. Daha önce canlı ders yapabilme kapasitemiz 100 bin civarındaydı. Şu anda 3 milyonu geçtik.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN?

Dijital bir karne var. Bizim yüz yüze karne vererek hareketliliği artırma gibi bir gayretimiz yok. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir.

Sağlık Bakanlığının belirli eşik belirledikten sonra sınavları yüz yüze yapabiliriz, okulları açabilir demesi gerekiyor. 

15 Şubat'a hangi gruplarda yüz yüze eğitimi başlatabiliriz sorusuna ilişkin hazırlık yaptık.  Hiçbir şekilde sınav yok dersek bu, önümüzdeki 5-6 senenin eğitim sistemini felç etmeye yönelik bir şeye dönüşecek.