Sonunda O Yardımlar Sahiplerine Ulaştırılacak

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin ardından devletin resmi yardım kuruluşlarından ve hayırseverler tarafından ilimize gönderilen yardım kolileri AFAD'ın depolarında atıl halde kalmış, koronavirüs salgınının yaşanmasından dolayı ihtiyacı olanlara ulaştırılamamıştı.Bunun üzerine Elazığ Valisi Erkaya Yırık, bugün o depoyu ziyaret ederek, yardım kolilerinin hızlıca dağıtılması talimatını verdi.

Sonunda O Yardımlar Sahiplerine Ulaştırılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak’ta yaşanan 6.8’lik depremin ardından devletin resmi yardım kuruluşları ve hayırsever vatandaşlar tarafından ilimize gönderilen yardım kolilerinin dağıtımı, depremin ilk günlerinde sıkıntılı bir şekilde dağıtılmış ve ihtiyacı olanlara sağlıklı bir şekilde ulaştırılamamıştı.

Kolilerin Dağıtımı Aksamıştı

Bunun üzerine Elazığ Valiliği gelen yardımları Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde AFAD depolarında saklamış ve ihtiyacı olanlara ulaştırmaya başlamıştı.

Ancak depremin ardından başlayan koronavirüs salgını ile yardım kolilerinin dağıtımı aksamış ve koliler depolarda çürümeye terk edilmişti.

Vali Yırık “Yardım Kolileri Hızlıca Dağıtılsın”

İlimize yeni atanan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, işte bugün o depoları ziyaret ederek yardım kolilerinin hızlıca dağıtılması talimatını verdi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinesinde olan, ayni bağış deposunu ziyaretinde ilgililerden bilgiler alarak, ihtiyacı olanlara bu yardım kolilerinin en hızlı bir şekilde ulaştırılmasını istedi.