'Tam Kapanma Esnafı Mağdur Edecek'

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının esnafı mağdur edeceğini ifade etti.

'Tam Kapanma Esnafı Mağdur Edecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Elazığ  İl Başkanı Mevlüt Or, tam kapanmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Or, 2Hükümetimiz  almış olduğu gecikmeli tam kapanma kararından dolayı  ne yazık ki, ülkemizi  ekonomik anlamda yine darboğaza sürüklemiştir.' dedi. 

İYİ Partili Başkan Or açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
'Üç hafta boyunca yaşanacak tam kapanmada,  insanlarımız destek paketi alamadıkları gibi esnaflarımızda mağdur durumda bırakılmıştır. Deprem şehri olan ilimizde,  özellikle geri ödemeli kredilerin başlaması ile halkımız kara  kara düşünmektedir. Yine vergi ödemelerinin ötelenmesi ve kredilerin geri ödemesinin ya durdurulması  veyahutta belirli zaman dilimine yayılarak ilerleyen tarihlerde olması  insanımız için önem arz etmektedir. Ülkemizde  çek ödemeleri bulunan esnafımızdan tutunda,  fatura günü gelip tam kapanmadan dolayı ödeme yapamayan vatandaşımıza kadar, bu süreçte ciddi anlamda sıkıntı yaşanacaktır. Piyasalarda ise, bu durumun olumsuz tabloları ne yazık ki ekonomimize yansıyacaktır. Kapanma kararı gecikmeli ve yerinde bir karar olup bunun vatandaşımıza getireceği sıkıntıları bertaraf etmek için, verilecek olan  ‘’Ekonomik Destek’’ paketinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekirken,  hükümetimiz tarafından vatandaşımıza adeta ‘’başınızın çaresine bakın’’ denmiştir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, emeklilerimize verilen bayram ikramiyesi ise artan faiz ve zamlardan dolayı erime noktasına gelmiş, fakat hükümetimiz ne acıdır ki 100 Tl’lik komik ve seyyanen zammı emeklimize ikram gibi sunmuştur. Emeklimiz bu ikramiyenin her yıl belirli oranlarda artırılmasını istemektedir. Oysa ki; bu istek ve talepleri yıllarca devletimize hizmet etmiş emeklimizin en doğal hakkıdır. İçinde bulunduğumuz süreç iyi yönetilemeyen ekonomimizin, ve gelir kaynaklarımızın savurganlığının acı bir blançosudur.

Dinimizde günah ve israf olan savurganlık AK Parti döneminde en üst seviyeye çıkmış, yerli kaynaklarımız ve tarım arazilerimiz ile yeraltı kaynaklarımız  bilinçli ve tutumlu bir şekilde kullanılmamıştır.  Biz İYİ Parti olarak diyoruz ki; ekonomik sıkıntılardan ve kutuplaştırılmaktan tutunda, bir çok sorunlarımıza varıncaya kadar, ülkemizin problemlerinin çözüme kavuşturulması ve  halkımızın refah içinde yaşaması için, gelecek nesillerimize güzel bir Türkiye bırakmak adına halkımız  seçimde  sandıkta  en güzel cevabı verecektir' dedi.