Tarihi Eserler Görücüye Çıktı

Harput Kale kazısında bulunan tarihi eserler, Fırat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Birimi ve Elazığ Dernekler Federasyonunun desteği ile sergi İstanbul'da sergileniyor.

Tarihi Eserler Görücüye Çıktı

Harput Kale Kazı buluntularının çağdaş sanata yansıtılması maksadıyla Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ile bugüne kadar çok sayıda eser üretildi.

Üretilen bu eserler Harput Kalesi Kazı Buluntularının Çağdaş Sanata Yansıması adlı sergi ile daha önce Elazığ’da sergilendi. Şimdi de Harput İç Kale Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç başkanlığında Fırat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje birimi ve Elazığ Dernekler Federasyonu ELFED’in desteği ile sergi İstanbul’da Elazığlı hemşehrilerimiz ve meraklılar için kapılarını açtı.

30 Ocak 2024 Salı günü Elazığ Dernekler Federasyonu ELFED’in Üsküdar’daki genel merkezinde resmi açılışı yapılan sergiye Elazığlı sanatseverler ilgi gösterdi. Sergide Fotoğraf, grafik tasarım yağlı boya ve akrelik boya tekniğinde yapılmış 30 adet eser yer almakta. Sergide yer alan özellikle Harput Kabartması, dini tören kapları ve sahneleri, Selçuklu tabakları gibi eserler çok dikkat çekmekte. Bunların yanı sıra sergide Harput Kale, Ulu Cami, Çayda Çıra, Arap Baba, Ejderha efsaneleri, Ahçik Türküsünün yorumu ve İslam Orduları Başkomutanın Belek Gazi’yi konu alan eserler sergide yer almakta.

Açılışta sanatseverlere sergiyi gezdiren ve eserler hakkında bilgi veren Prof. Dr. İsmail Aytaç, Harput’un somut ve somut olmayan kültür varlıklarının çağdaş sanat aktarılma çalışmaları devam edileceğini, ileride de yeni çalışmalara bağlı sergiler açılacağını söyledi.

Harput zengin tarihi ve kültürüne ışık tutan eserler İstanbul hemşehrilerimiz ve sanatseverler için 19 Şubat 2024 tarihine kadar Üsküdar’daki ELFED Genel Merkezinde hafta içi saat 10.00 ile 17.00 arasında ziyaret edilebilinir.

ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan ELGİN serginin kapılarının ilerleyen günlerde ELFED’in çeşitli ilçelerine dağılmış durumdaki bağlı derneklerinde ve çeşitli organizasyonlarda yine Elazığlı Hemşehri ve sanatseverler ile tekrar bir araya geleceğini söyledi.