Turistik Tren Seferleri Ertelendi!

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, ilimizde de durması planlanan turistik tren seferinin ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Turistik Tren Seferleri Ertelendi!

Elazığ merkezde 4 saat, Palu ilçesinde ise 3 saat duracak olan Ankara – Tatvan turistik tren seferinin iptal edildiği ve ilgili yazının TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na gönderildiği öğrenildi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yeterli yolculuk talebi oluşmadığı için tren seferinin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

"İLERİ BİR TARİHE ERTELENMİŞTİR"
Milletvekili Keleş yaptığı açıklamada; “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi tarafından 04 Mart 2024 tarihinde duyurulan ve Elazığ’ımızın tanıtımına katkılar sunacak Turistik Ankara-Tatvan-Ankara Tren seferleri için hazırlıklar tamamlanmıştı. Tren Ankara’dan Tatvan’a uzanan yolculuğunda, Elazığ merkezde 4 saat, Palu ilçemizde ise 3 saat duracak ve bölgemizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına katkılar sağlayacaktı. Her çarşamba günü sefere çıkması planlanan ve 9 sefer olarak düşünülen Turistik Ankara-Tatvan-Ankara Treni mahalli idareler seçimi ve Ramazan Bayramı sebebiyle yeterli yolculuk talebi oluşmadığı için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi tarafından ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bu durum, planlarda istemeden de olsa bir değişikliğe neden olmuştur. Yeni sefer tarihleri belirlendiğinde, detaylarını siz değerli hemşehrilerimizle TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin kurumsal sayfaları aracılığıyla paylaşacak ve bölgemizin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız” dedi.

Whatsapp Image 2024 04 16 At 10.42.10 (1)