Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadınından Biri de Prof. Açık Oldu!

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fortune Türkiye'nin 'Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını' listesinde yer aldı.

Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadınından Biri de Prof. Açık Oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fortune Türkiye, iş dünyasının yeniliklere açık, ekonomiye ve sosyal-kültürel kalkınmaya etkisi olan kadın liderleri bir araya getirdiği 'Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını' listesini açıkladı.

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, beşinci defa Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını arasında yer aldı. 

Prof. Dr. Açık'ın Doğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım yapan önemli iş insanlarından biri olduğuna dikkat çekilirken, kadınların toplumdaki yerinin iyileştirilmesine ve bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılmasına yönelik çalışmalarına da vurgu yapıldı.

"KADINLARIN HAYATINA DOKUNMAYA ÖZEN GÖSTERDİM"
Fortune Türkiye listesinde yer almasını değerlendiren Prof. Dr. Yasemin Açık, ''Bölgeler arası gelişmişlik farkı, gelir dağılımındaki adaletsizlikler, toplumsal cinsiyet eşitsizliği gibi konularla küçük yaşlardan itibaren tanışmış biri olarak, hayatım boyunca yaptığım tüm çalışmalarda bu sorunlara çözüm üretmeye odaklandım. Gerek akademik hayatımı gerek iş dünyasındaki çalışmalarımı gerekse sivil toplum alanındaki çalışmalarımı memleketim Elazığ’da ve bölgesinde gerçekleştirerek, bölge halkının, özellikle de kadınların hayatına dokunmaya özen gösterdim." dedi.

"ONUR DUYDUM"
Fortune Dergisi tarafından hazırlanan listede yer almaktan onur duyduğunu belirten Prof. Dr. Yasemin Açık; "Tüm bu çalışmalarım neticesinde ülkemizin en prestijli yayınlardan biri olan Fortune Dergisi tarafından hazırlanan listede bir kez daha yer almaktan onur duydum. Şehrim, bölgem ve ülkem için çalışmaya, üretmeye, emek vermeye, topluma katkı sağlamaya ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam edeceğim'' dedi.