Ücretsiz Maske İçin Açıklama Geldi

E devletten maske siparişi nasıl verilir? PTT , maskeleri ne zaman getirecek? Maske için mesaj gelmeyenler ne yapacak? Ücretsiz maske için açıklama geldi. Mesaj gelmeyen vatandaşlar için yapılan açıklama ve başvuru bilgileri haberimizde.

Ücretsiz Maske İçin Açıklama Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devlet , vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı yapıyor. Eczaneler aracılığıyla yapılan ücretsiz maske dağıtımı için vatandşalara mesaj gönderiliyor. Mesaj gönderilen vatandaşlar, eczanelere giderek kodlarını verecek ve maskelerini alabilecekler. 

BAŞVURU E DEVLET KAPISINDAN

Daha önce yapılan açıklamada epttavm sayfasından başvuruların alınacağına yer verilmişti. Ancak yapılan açıklamada başvuruların e Devlet kapısı üzerinden alınacağına yer verildi. Vatandaşlar , ücretsiz maske için e Devlet kapısı üzerinden başvurularını yapacak. 

https://basvuru.turkiye.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın ve açılan sayfada e Devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yapın ve bilgilerinizi doldurarak ücretsiz maske başvurunuzu yapın.

Başvurunuzu yaptıktan sonra PTT tarafından ücretsiz maskeleriniz 2 ya da 5 gün içinde adresinize teslim edilecektir. 

SAĞLIK BAKANLIĞI MESAJ YOLLAYACAK

E devlet kapısı üzerinden başvuru yapamayanlara ise mesajlar geliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara gönderilen mesajda bir kod verildi. Verilen kod ile eczanelere giderek 5 adet ücretsiz maskenizi alabilirsiniz.

MESAJ GELMEYENLER NE YAPACAK?

Ücretsiz maske için mesaj gelmeyen vatandaşlar Eczanelere başvuru yapacak. Fahrettin Koca yaptığı son açıklamasında, "Maskeler vatandaşımız ücretsiz dağıtılacak. Mesaj gelmeyen kişiler için de eczaneye müracaat edildiğinde kimlik doğrulaması ile maskelerini alabilecekler"  ifadelerini kullandı.

Mesaj gelmeyen vatandaşlar , eczanelere giderek kimlik bilgileri ile Reçetem 'e kayıt olacak ve ücretsiz maskelerini alabilecek.