UEFA da Şampiyon Belli Oldu

İki İngiliz kulübünü karşı karşıya getiren maçta Avrupa'nın 2 numaralı kupası sahibini buldu. UEFA Avrupa Ligi final maçında Chelsea, Arsenal ile karşı karşıya geldi.

UEFA da Şampiyon Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Chelsea Arsenal maçı kaç kaç bitti? Avrupa Kupası'nı kim aldı? Chelsea Arsenal maçı Geniş Özeti ve golleri burada...  Chelsea Arsenal maçı geniş özeti, UEFA Avrupa Ligi finali ne zaman? Chelsea, UEFA Avrupa Ligi final maçında Arsenal ile karşı karşıya geldi. TSİ 22.00'de başlayan ve Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı İtalyan hakem Gianluca Rocchi yönetti. Rocchi'nin yardımcıları Filippo Meli ve Lorenzo Manganelli. Müsabaka beIN Sports Haber'den naklen yayınlandı. Bu heyecan dolu müsabakada kupanın sahibi Chelsea oldu. Peki Chelsea Arsenal maçı Kaç Kaç bitti? | Avrupa Kupası'nı kim aldı? Chelsea Arsenal maçı Geniş Özeti ve golleri İşte, Chelsea Arsenal maçına ilişkin ayrıntılar... İlk yarı ortada bir oyun sergilenirken, soyunma odasına golsüz beraberlikle girildi. İkinci yarıya Chelsea çok etkili başladı. 49. dakikada Emerson’ın pasında topla buluşan Olivier Giroud gol perdesini açarken, 60. dakikada Eden Hazard’ın asistinde Pedro farkı 2’ye çıkardı. Bu golün ardından baskısını artıran Chelsea, 65. dakikada Eden Hazard’ın penaltı golüyle skoru 3-0’a getirdi. 69. dakikada Chelsea savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topla ceza sahası dışında buluşan Alex Iwobi’nin şık vuruşu filelerle buluştu ve fark 2’ye indi. 72. dakikada maçın yıldız isimlerinden Hazard bir kez daha sahneye çıkarak maçın skorunu belirledi. (4-1) 

Chelsea, bu sonuçla tarihinde 6. kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.
 

CHELSEA 4 - 1 ARSENAL

49 'Giroud, 60' Pedro, 65' (pen.) ve 72' Hazard (pen.) (Chelsea), 69' Iwobi (Arsenal) 
 
49. dakikada soldan Emerson'un yaptığı ortaya Giroud kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0.
 
60. dakikada Hazard'ın asistinde Pedro'nun sol ayağıyla yaptığı vuruş, filelerle buluştu, fark 2'ye çıktı: 2-0.
 
65'te Giroud'nun ceza sahası içinde düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Eden Hazard gole çevirdi: 3-0.
 
69. dakikada oyuna girdikten 3 dakika sonra Iwobi ceza sahası dışından müthiş bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3-1.
 
72. dakikada Giroud'nun şık asistinde Hazard kendisinin ikinci takımının 4. golünü attı: 4-1.
 
İLK 11'LER:
 
CHELSEA: Kepa, Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Palmieri, Kante, Jorginho, Kovacic, Pedro, Hazard, Giroud
 
ARSENAL: Cech, Sokratis, Koscielny, Monreal, Maitland-Niles, Torreira, Xhaka, Kolasinac, Mesut Özil, Lacazette, Aubameyang

CHELSEA'NİN 9. FİNALİ!

Avrupa kupalarında Chelsea, 9'uncu kez final oynanıyor

"Maviler", geçmiş yıllarda çıktığı 8 finalin 5'inden galip ayrıldı. İlk finaline Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 1971'de çıkan Chelsea, Real Madrid'i 1-1 ve 2-1'lik skorlarla geçerek şampiyon oldu. Aynı kupanın 1998'deki finalinde Chelsea, Stuttgart'ı 1-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

En golcüsü Olivier Giroud

İngiliz ekibinin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki en golcü futbolcusu Fransız yıldızı Olivier Giroud oldu. Fransız futbolcu, Avrupa Ligi'nde takımına 10 gol kazandırdı. Pedro Rodriguez, Ruben Loftus-Cheek, Callum Hudson-Odoi dörder, Willian 3, Ross Barkley ve Marcos Alonso ikişer gol kaydetti.