'Usulsüz Yıkımlarla İlgili Gerekli Uyarıları Yaptım'

Başarılı Gazeteci Zeki Akbıyık'ın sunduğu 'Gündem' programına konuk olan AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, kamuoyunda sıkça gündeme getirilen usulsüz yıkım ihaleleri ile ilgili olarak kendisinin yetkilileri uyardığını ve ortaya atılan şaibe iddialarının son bulması için gereken adımların atılması konusunda gerekli kişi ve kurumların dikkatini çektiğini belirtti.

'Usulsüz Yıkımlarla İlgili Gerekli Uyarıları Yaptım'

Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni, Başarılı Gazeteci Zeki Akbıyık'ın sunduğu "Gündem" programının konuğu olan AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, göreve geldiğinden bu yana 1 yıllık süreç içerisinde yaptığı çalışmaları anlattı. 

Başkan Yıldırım, kendi görev süresi içerisinde sürekli vatandaşlarla iç içe olduğunu onlardan gelen şikayet ve problemlerin çözümü noktasında elinden gelen tüm gayreti sarfettiğini belirtti.

Programda Başarılı Gazeteci Zeki Akbıyık'ın sorularını yanıtlayan Başkan Yıldırım, ilimizde yaşanan 6.8'lik depremin ardından kamuoyunda sıkça gündeme gelen "usulsuz yıkım" ihaleleri ile ilgili de konuştu. 

BAŞKAN YILDIRIM "SÖYLENTİLERDEN VİCDANEN RAHATSIZIM"
Başkan Yıldırım, özellikle kamu binalarının yıkımları konusunda usulsüzlük iddiaları ile ilgili söylentilerin konusunda kendisinin vicdanen rahatsız olduğunu ifade etti.

"İlimizde yıkım ihalelerinde herhangi bir yanlışlık ve usulsüzlük görüyor musunuz?" sorusuna, “demek ki bir sorun ya da yanlışlık var ki bu kadar gündem oluyor” cevabını veren Başkan Yıldırım, ihalelerin şeffaf ve katılımcılığı esas alan bir yöntemle yapılması gerektiğini söyledi.

BAŞKAN YILDIRIM "GEREKLİ UYARILARI YAPTIM"
Gazeteci Zeki Akbıyık’ın, “Siz AK Parti İl Başkanı olarak sizler bu yanlışlığa neden engel olmadınız” sorusuna da cevap veren Yıldırım;  “Ben AK Parti İl Başkanıyım. Uygulayıcı ve yürütme erkini üzerinde bulunduran bir konumda değilim. Benim böyle bir yetkim yok. Ben gördüğüm aksaklıklar karşısında ilgilileri uyarır ve dikkatlerini çekerim. Bundan ötesine müdahale etmem mümkün değil. Bu konuda hem Milletvekillerimize hem de il yöneticilerimize gerekli uyarıları yaptım.” ifadelerini kullandı.