Vali Toraman'ın Elazığ Hassasiyeti

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ilimizde yapılan köy konutları ihalesinin belirli firmalara şaibeli bir şekilde verilmesi üzerine Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman anında harekete geçerek ihaleleri iptal etti.

Vali Toraman'ın Elazığ Hassasiyeti

Geçtiğimiz günlerde basın organlarında yer alan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ilimizde yapılan köy konutları ihalesinin belirli firmalara şaibeli bir şekilde kırımsız ve yüksek fiyata verilmesi üzerine anında harekete geçen Elazığ Valisi Ömer Toraman ihaleleri iptal ederek, kamunun zarar etmesinin önüne geçmiş oldu. 

PEKİ NE OLMUŞTI?
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan köy konutları ihalesinin belirli firmalara şaibeli bir şekilde kırımsız ve yüksek fiyata verilmesi kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

Köy konutları yapım ihalelerine özellikle Elazığlı firmaların girmesi zorlaştırılırken, ihalelere Elazığ dışından katılan firmalar yüksek teklifler vererek, kamu zararı oluşmasına neden olmuşlardı.

VALİ TORAMAN ANINDA MÜDAHALE ETTİ
İhalelerde oluşan devlet zararının kamuoyuna yansımasının ardından Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, anında sürece müdahale ederek, tartışmalı 3 ihaleyi iptal etti.

VALİ TORAMAN ELAZIĞ'IN HEP YANINDA
Öte yandan Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman daha önce de Fırıncılar Odası tarafından 10 TL’ye yükseltilen ekmek fiyatlarına itiraz ederek, ekmek fiyatlarının eski fiyatıyla 8 TL’den satılmasını sağlamış ve bu davranış Elazığlılar taraffınfan büyük bir memnuniyetle karşılanmıştı.