'Yerel Basına Yereldekiler Destek Olmalı!'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, geçtiğimiz yıl 'Yerel Basınına Sahip Çık' kampanyası başlattıklarına dikkat çekerek, bu yıl daha kapsamlı bir kampanyaya ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Başkan Erdem 'Kendimizi, hem deprem hem de pandemi sürecini birlikte yaşarken bulduk. Bundan dolayı yerel basın adeta can çekişmekte! Ciddi bir oranda tiraj kaybımız oldu. Yerel basının ayakta kalması için yereldeki tüm dinamiklerin desteğine ihtiyacımız var' diyerek gazetelerin okurlar sayesinde yayım hayatını sürdürdüklerini vurguladı.

'Yerel Basına Yereldekiler Destek Olmalı!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak Elazığ Depreminin henüz yaraları sarılmadan tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs pandemisinin etkili olması sonucunda Elazığ’ımızda ciddi sıkıntıların baş gösterdiğini kaydeden FHGC Başkanı Semih Erdem, “Basın böylesi zor süreçlerde de kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmek zorundaydı. Zor şartlar altında bile yerel basın yayımlarını aksatmadan, kamuoyunu habersiz bırakmadan kutsal görevini yerine getirdi” dedi.

“YEREL BASIN AYAKTA KALMAK İÇİN CİDDİ MÜCADELE VERİYOR!”

Depremden ve pandemiden Elazığ ekonomisinin ağır yara aldığını ve bundan dolayı yerel basının da tirajının bir hayli azaldığına dikkat çeken Başkan Erdem; “Yerel basın ayakta kalmak için ciddi bir mücadele veriyor. Birçok gazete kâğıt maliyetlerinin bile üstesinden gelemeyecek duruma geldi.  Meslektaşlarımız böylesi zor şartlar altındayken bile kamuoyunun; işiten kulağı, gören gözü ve aktaran dili olmaya devam ederken,  tek beklentisi yereldekilerin de kendilerinin yanında yer almasıdır” dedi.

BAŞKAN ERDEM, YEREL İDARECİLERDEN DESTEK İSTEDİ!

Yerel dinamiklerin bu konuda desteklerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduklarını kaydeden Başkan Erdem;  “Mesela; Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Basın İlan Kurumu Ankara Şube Müdürlüğü ile gerçekleşen görüşmeler sonucunda belediyeye ait; açık hava tanıtım panolarına ve billboardlara ‘Ankara Gazetelerini Okuyor’ sloganı ile birlikte yerel gazetelerin bulunduğu afişler asılarak, yerel gazetelere destek verildi. Bu şekilde Ankara’da yaşayanların yerel basına ilgi göstermesi sağlandı. Benzer bir uygulama bizim ilimizde de yapılsa belki tirajlarımızda güzel bir hareketlilik yaşanabilir” diyerek bu konuda yerel idarecilere bir mesaj verdi.

“ELAZIĞ’DAKİ HER EVE VE HER İŞ YERİNE YEREL GAZETE GİRMELİ!”

Yerel basının demokratik toplumların vazgeçilmez unsuru olduğunu vurgulayan Başkan Erdem; “Basının temel görevi, insanların çevresinde olup bitenleri gözlemleyerek, toplumu ilgilendiren gelişmeleri okuyucuya anlaşılır bir dille sunmaktır. İnsanların;  çevresinde, ülkelerinde ve dünyada neler yaşandığını öğrenmeye ihtiyacı vardır. Temelde il ve ilçeler olmak üzere, bölgesel konuları ele alan yerel basın, bilgilendirme görevini öncelikli olarak yerine getiren kitle iletişim aracıdır. Ama daha da önemlisi yerel basın;  demokratik süreçlerin ilk basamağı olan yerel yönetimlerin denetlenmesinde öncü sorumluluğa sahiptir. Yani, demokratik toplumlarda vazgeçilmez konumda bulunmaktadır. Demokrasinin adeta emniyet sibobu olan yerel basın artık; nefes almakta zorlanıyor. Şimdi yerel basın sürekli sesi olduğu kitlelerin kendisine bir nefes vermesini istiyor” diyerek yerel basının okuruyla güçlü olduğunun ve Elazığ’daki her eve her iş yerine de muhakkak yerel gazetelerin girmesi gerektiğini de ifade etti

“ELAZIĞ’IN SESİNİN GÜR ÇIKMASI İÇİN; YEREL BASIN UNUTULMAMALI!”

“Kentimizin bu zorlu süreçleri atlatması adına insanlarımızın birbirine kenetlemesi gerekiyor” diyen  Erdem; “Elazığ’ımızın ve Elazığ’ımızda yaşayanların menfaati hepimizin hassas noktası. Bizler aynı gemideyiz. Bu gemiye birlikte yol aldırmak zorundayız. Yerel basının yayım hayatını sürdürmesi son derece önemli. Yoksa Elazığ’ımızın da Elazığ’da yaşayanların sesi kısılır. Bizler son derece hassas bir görevi ifa etmekteyiz. Ama bu hassas görevi yerine getirirken ciddi gider kalemlerimiz var. Bizler Elazığ’ın sesi daha gür çıksın istiyoruz. Bunun olması için de yerel basınında acil ayrıcalıklı desteklere ihtiyacı var” diyerek sözlerini noktaladı.