Yıldırım Hakkında Meclise Önerge!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım hakkında Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine 3 sorudan oluşan soru önergesi verdi...

Yıldırım Hakkında Meclise Önerge!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım hakkında TBMM' ye soru önergesi verdi.

Milletvekili Erol, önergesinde AK Partili Yıldırım'ın Havaalanında VIP Salonlar Protokol Listesi’nde yer almamasına rağmen burayı kullanmasını aynı zamanda bir polis memuruna mukavemet ettiği şeklindeki iddialar ile ilgili  Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması için soru önergesi verdi.

İşte o soru önergesi;

"VİP SALONUNU HANGİ GEREKÇE İLE KULLANMAKTA"
1-
AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım görevi ve unvanı itibari ile havalimanlarındaki VIP Salonlar Protokol Listesi’nde yer almamasına karşın Elazığ Havalimanı VIP Salonunu hangi gerekçe ile yolculuklarında kullanmaktadır?

YILDIRIM'IN POLİS MEMURUNUN KOLUNU KIRDIĞI İDDİASI
2-  31 Aralık 2021 gecesi AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafetttin Yıldırım'ın Antalya'da koruma polisi ile birlikte görevli bir polis memuruna mukavemet ettiği ve görevli polis memurunun aldığı darbe neticesinde kolunun kırıldığı Elazığ kamuoyunda konuşulmaktadır. AK Parti Elazığ İl Başkanı'nın polis memurumuza karşı adının karıştığı  bu darp olayı doğru mudur, yasal işlem yapılmış mıdır? 

"KORUMA KARARI HANGİ GEREKÇE İLE VERİDİ"
3-
AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'a 2 koruma polisi tahsis edildiği bilinmektedir. Koruma kararı statüsü olmayan bu kişiye hangi gerekçe ile kişisel koruma verilmiştir?