Yılların Sorunu Başkan Şerifoğulları ile Sona Erdi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın '11 Ana Başlıkta 100 Proje' kitapçığında yer alan ve ilimizin tanıtımı noktasında en önemli konulardan biri olan Fuar ve Kongre Merkezinde sona gelindi…

Yılların Sorunu Başkan Şerifoğulları ile Sona Erdi

“11 Ana Başlıkta 100 Proje” başlığıyla şehri yeniden ihya etmek için çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. 

VİZYON PROJELERDEN BİRİ DAHA HAYATA GEÇİYOR
Uzun yıllardan beri söylenen ama bir türlü yapımına başlanamayan Kongre ve Fuar Merkezi için harekete geçerek, ilimizin tanıtımına büyük katkılar sağlamayı başaran Başkan Şerifoğulları’nın vizyon projelerinden biri daha hayata geçiyor.

Yapım ihalesine 5 Aralık 2019 tarihinde çıkılan ve inşaatı bitme aşamasına gelinen fuar merkezi, 17 bin metrekare kapalı alanı ile toplamda 25 bin metrekare alan üzerine inşa edilerek, Doğu Anadolu Bölgesinde en büyük fuar ve kongre merkezlerinden biri oldu. 

PEKİ FUAR MERKEZİNDE NELER YER ALIYOR?
Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi bünyesinde iki adet 3 bin metrekarelik toplam 6 bin metrekare kapalı fuar ve sergi alanı, idari bina bünyesinde bir adet 120 kişilik, bir adet 360 kişilik çok amaçlı kongre salonu, üç adet toplantı salonu, fuaye alanı, iki adet 108 kişilik nikah salonu, nikah memurluğu, restoran, kafeterya, içerisinde ofislerin ve toplantı salonlarının bulunduğu ticaret merkezi, 145 araçlık kapalı, 45 araçlık açık otopark yer alıyor. 

ŞEHİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM
Uluslararası fuar organizasyonlarında da ev sahipliği yapacak olan Fuar merkezi ile Elazığ sanayisinin ve ticaretinin daha da gelişmesi ve dünya pazarlarına açılabilmesine imkan tanınmış olacak.

Bu merkezin faaliyete girmesiyle şehir ekonomisine ve turizmine büyük canlılık kazandırılacağını belirten Elazığlı vatandaşlar, şehrin gelişimi açısından çok önemli bir yatırım olduğunu ifade ederek, emeklerinden dolayı Başkan Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.