YRP'den İtiraz!

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini duyurdu.

YRP'den İtiraz!

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş,  Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini açıkladı.

31 Martta yapılan İl Genel Meclisi seçimlerinde partilerinin oylarının birçok sandıkta geçersiz sayıldığını ve halkın sandığa yansıttığı iradesinin tutanaklara yansımadığını ifade eden Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, konuyla ilgili şunları söyledi;

“İlimizde gerçekleştirilen yerel seçimlerde, Yurtbaşı, Yazıkonak, Mollakendi beldeleri ile merkez köylerinde partimize kullanılan İl Genel Meclisi üyesi oyları, sandık kurullarının kullanılan oyun iptal edilmesinin yasal şartları oluşmamasına rağmen geçersiz sayılmış ve partimize verilen oylar iptal edilmiştir. Konuyla ilgili olarak bilgi ve belgelerle İl Seçim Kuruluna itiraz ve yeniden sayım talebimizi resmi olarak ilettik. İl Seçim Kurulu,  bu belde ve merkez köylerdeki sandıkların yeniden sayılmasına yönelik talebimizi kabul ettiği takdirde sandık kurullarında yapılan hatalar giderilecek ve demokrasinin ve halkın iradesinin sandığa yansıdığı şekilde tutanaklara geçmesi sağlanacaktır. Bu konuda İl Seçim Kurulunun adil bir karar vereceğine ve Yazıkonak, Yurtbaşı, Mollakendi beldeleri ile  merkez köylerdeki İl Genel Meclisi oylarının yeniden sayılması yönünde bir irade ortaya koyacağına ve adaletin sağlanacağına  inanıyoruz.”