'Ziyaretin Sözcüsü AKP İl Başkanı Mı?'

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, AK Parti Milletvekilleri ile birlikte Elazığ Valisi Ömer Toraman'ın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 'İlin valisinin'de yer aldığı toplantı ile ilgili açıklamayı AKP İl Başkanı'nın yapması doğru mu?' dedi.

'Ziyaretin Sözcüsü AKP İl Başkanı Mı?'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a yapılan ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Başkanı Avukat Coşkun Çağlar Duran, milletvekilleri ile beraber Elazığ Valisi Ömer Toraman'ın da bulunduğu heyetin ziyaretiyle ilgili açıklamayı AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın yapmasının doğru olmadığını ifade etti.

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Başkan Duran açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

"AÇIKLAMAYI AKP İL BAŞKANININ YAPMASI DOĞRU MU?"
"AKP Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u makamında ziyaret ettiler. AKP il başkanı tarafından yapılan açıklamada, "Yeni yatırımlar için destek istedik, devam eden çalışmaların kalan bölümleriyle ilgili fikir alışverişi yaptık. Şehrimizin tüm sorunlarını biliyoruz. Bunların çözümü noktasında Ankara’da önemli adımlar atıyoruz. Tabii hem Valimiz, hem Milletvekillerimiz, hem de Belediye Başkanımız ile birlikte tüm bu görüşmeleri birlikte yapıyoruz. Hepimiz sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Elazığ'ımız için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Yaptığımız tüm görüşmeler Elazığ için, Elazığ'da yaşayan insanlarımızın rahatı için" ifadeleri yer almaktadır. Fotoğraf karesi paylaşarak ve basına demeç vererek Elazığ’ın  sorunları çözülmüyor. AKP heyeti siyasi şov yapıyor. Şunu sormak istiyoruz İlin valisinin'de yer aldığı toplantı ile ilgili açıklamayı AKP İl Başkanı’nın yapması doğru mu?"

"ELAZIĞ KAMUOYU OLARAK MERAK EDİYORUZ"
Toplantıda konuşulan konularında Elazığ kamuoyu olarak bilinmesini istediklerini belirten Başkan Duran; "Ve şunu da sormak isteriz ki o toplantıda tam olarak ne konuşuldu? Deprem sonrasında yaşanılan ve hala devam eden sorunların ortadan kaldırılması adına herhangi bir gelişme var mı, insanların mağduriyetleri giderilecek mi? Hem Cumhuriyet Halk Partisi olarak  hem de Elazığ kamuoyu olarak bunu çok merak ediyoruz" dedi.