'8 Mart Dayanışma ve Mücadelenin Adıdır'

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında '8 Mart Dayanışma ve Birlikte Mücadelenin adıdır' dedi.

'8 Mart Dayanışma ve Mücadelenin Adıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8 Mart Dünya kadınlar gününün kadının çalışma hayatındaki hak arama mücadelesinin adı olduğunu belirten Kamu Sağlık - Sen Genel Başkanı Ümit Karataş  yaptığı yazılı basın açıklamasında; "8 Mart 1957’de ABD’de tekstil fabrikasında çalışan kadınların çalışma şartlarının düzeltilmesi için başlattıkları grevde polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can vermiştir. Bunun içindir ki, 8 Mart kadınlar için dayanışmanın birlikte mücadele etmenin adıdır. " dedi. 

Karataş "Kadınlarımız Güçlerinin Farkına Varmalı"

Karataş mesajında; "Kamuda çalışan kadınlarımızda artık güçlerinin farkına varmalı sorunlarının çözümü için kendileri mücadele ortamında yer almalıdırlar. Burada önemle ifade etmek isteriz ki çalışma hayatında yaşanan sorunların çözümü için kadınlarımıza da görevler düşmektedir. Türk kadını sesini duyurmalı, düşüncelerini açıklamalı ve çözüm için mücadele etmelidir. Sivil toplumda görev alan kadınlar Türk kadının temsilcisi ve ümididir. Kamuda çalışan bayanların seslerini güçlü olarak duyurabilecekleri örgütlerde hiç şüphesiz ki sendikalardır. Bu nedenle KAMU SAĞLIK-SEN olarak kadınlarımızı sendikal mücadelemize ortak olmaya çağırıyor ve güçlü ailemizde sorunlarını çözmek için bir arada bulunmalarını istiyoruz. Bugün Sendikamızda görev yapan ebe ve hemşirelerde Türk kadınının zor şartlarda ülkesine ve milletine hizmetinin bir diğer timsalleridirler. Ebe ve hemşirelerimiz her gün sözlü veya fiziksel şiddetin yaşandığı sağlık kurumlarında zor koşullarda hizmet etmektedirler. Özellikle kırsal kesimde hizmet üretirken malzeme eksikliği, fiziki mekân yetersizliği gibi sorunlarla uğraşmaktadırlar. " dedi. 

Başkan Ümit KARATAŞ, Diyaliz Teknikerlerinin Sertifikasyon ve Atanma Durumları Hakkında Açıklamalarda Bulundu.

"Kadınlarımızın Her Zaman Yanında Olan Bir Sendikayız"

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte sağlık çalışanlarının iş yükünün çok arttığını, ancak gelirlerinin aynı oranda artmadığını da söyleyen Başkan Karataş , "adaletli bir döner sermaye yasası başta olmak üzere, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi için çalışmalarını sürdürdüreceğiz. Sağlık çalışanları olarak ebe ve hemşirelerimiz çektikleri bu sıkıntıların bir an önce çözülmesi en büyük isteğimizdir. Bunların çözmenin yolunda en büyük adımda bu sıkıntıları yaşayan çalışma arkadaşlarımızın sorunlarını birliktelik içerisinde dile getirmesidir. Bunun içinde kamuda görev yapan kadınlarımızın haklarını savunacakları ve sorunlarını güçlü bir şekilde dile getirecekleri kurumlar sendikalardır. Biz sağlık ve sosyal hizmet kolunda görev yapan tüm bayan arkadaşlarımızı Kamu Sağlık-Sen çatısı altında mücadeleye ve haklarımızı savunmaya çağırıyorum. Gerçek bir hak arama gücünde buluşmaya davet ediyorum. Kamu Sağlık-Sen olarak başta şehit anneleri ve eşleri, sağlık ve sosyal hizmet alanında şifa dağıtan, şefkat veren, çalışma arkadaşlarımız olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Toplumsal yaşamda ve sendikal hayatta mücadele eden kadınlarımıza başarılar diliyor ve kadınlarımızın tüm sorunlarının göstermelik tartışmalardan uzak bir şekilde çözüm odaklı olarak irdelenmesini istiyoruz''ifadelerine yer verdi.