Başkan Karakuş 'AKP'li Belediyelere Virüs Bulaştı'

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Avukat Erhun Karakuş, Karakoçan Belediyesine alınacak 24 kişilik kadronun, AK Parti ilçe gençlik kolları başkanı ile belediye encümenlerinin aile yakınlarından oluşan bir listenin hazırlandığını iddia ederek, 'bu konuda bu tür yanlış uygulamalardan artık bir önce vazgeçip şeffaf, adil ve hakkaniyet ölçüsünde personel alımlarının yapılması gerekmektedir' dedi.

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Avukat Erhun Karakuş, yaptığı yazılı basın açıklamasında “AK Partili belediyelere virüs bulaştı. Kovancılar, Palu derken şimdi de Karakoçan Belediyesi işe alımlarda ehliyet ve liyakatı esas almadan alımlar yapmaktadır” dedi.

Başkan Karakuş açıklamasında Karakoçan Belediyesine alınacak 24 kişilik isim kadrosunun AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ile Belediye Encümenlerinin yakınlarından oluştuğunu iddia ederek, “bu konuda bu tür yanlış uygulamalardan artık bir önce vazgeçmeleri gerektiğini" söyledi.

Başkan Karakuş açıklamasında şu ifadelerde bulundu;
“İlimizin iktidar yöneticileri Adeletin, Ehliyetin, Liyakatin ve israfın her alanda gözardı edildiği personel alımlarında yandaşlık, hemşehri ve akrabalık kriterlerini uygulayarak öncelikli ve imtiyazlı bir yönetim şekli ile ne yazık ki yönetmeye devam etmektedir.

Palu Belediyesi örneğinde olduğu gibi bu defada Karakoçan ilçe Belediyesine alınacak olan 24 personelin AKP ilçe gençlik kolları başkanı ile belediye encümenlerinin aile yakınlarından belirlenmesi ve alım şekli ne yazık ki yukarıda belirttiğimiz kriterler çerçevesinde olmuştur.”

“ALIMLAR EL ALTINDAN YAPILMAKTADIR”
“Milyonlarca gencimiz KPSS sınavında ter döküp, kamuda işe girebilmek için sıra beklerken; kendi çocuklarını, yeğenlerini, akrabalarını kolayca memur ve işçi yapan Akp zihniyeti bu defa da Karakoçan ilçe Belediyesinde orta çıkmıştır. AKP iktidarı döneminde kadrolaşmalar, adam kayırmalar kurum kuruluşlara ve belediyelere alınan personeller ya gençlik kollarından ya da belediye encümenlerinin yakınlarından ciddi şekilde el altından yapılmaktadır.

AKP İl Başkanı Sayın Şerafettin Yıldırım'ın ilimiz yerel televizyonunda usulsüz yıkımlar için "vicdanım rahatsız, konuşuluyorsa problem var, Yanlışa müdahale edilmeli" gibi önemli mesajlar vermişti.

Soruyoruz, Peki bu belediyelere yapılan personel alımlarında yanlış bir uygulama yok mudur? Kul hakkına girilmemiş midir? İktidara yakın olmayanların kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaya hakkı yok mudur? Akp il başkanından şunu bekliyoruz nasıl ki Palu belediyesinde ki usulsüz işe alımları iptal ettirdiyse Karakoçan belediyesindeki başvuruların toplanarak şeffaf bir şekilde noter huzurunda kura ile belirlenmesi gerekmektedir, doğru ve adil olanda budur.” dedi.

“BU TÜR UYGULAMALARDAN ARTIK VAZGEÇİLMELİDİR”
Kamuda işe alımlarda ehliyetin, liyakatin ve adaletin eses alınması gerektiğini belirten Başkan karakuş, “ Yeniden Refah Partisi olarak bizim iktidarımızda kamuda işe alımlarda ve görevlendirmelerde akrabalık, yandaşlık, hemşehrilik değil, sadece 3 kriter geçerli olacak: Ehliyet, Liyakat ve Adalet…

Yaşanabilir bir Türkiye'de adaletin tam manasıyla tesis edilerek, önce ahlak ve maneviyat anlayışını adalet mekanizmasında hakim kılarak tarafsızlık, denetlenebilirlik, adil yönetim anlayışı öncelikli olacaktır.

Bu tür yanlış uygulamalardan artık bir önce vazgeçip şeffaf, adil ve hakkaniyet ölçüsünde personel alımlarının yapılması gerekmektedir. İlimiz yöneticilerinden ve iktidar kanadından talebimiz budur.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme