Protokolden Gazeteciler Günü Mesajları

Elazığ İl Protokolü, kurum müdürleri ve STK temsilcileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Yayımladığı Mesajında;

“Gazetecilik mesleğinde çalışanların özlük haklarını düzenleyerek güvence altına alan ve 10 Ocak 1961'de yürürlüğe giren yasal düzenleme, Türk basınında bir dönüm noktası olarak kabul edilmiş ve her yıl “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bilgi ve teknolojik gelişmelerin hızla ilerleme kaydettiği günümüzde, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, internet haberciliğinde de etkinliğini her geçen gün artırmakta olan basınımız, ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışıp, toplumun haber alma hakkını sağlayarak kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesinde önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. Bu bakımdan gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Bu anlayışla halkımızı bilgilendirmenin yanı sıra ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesine çalışmalarıyla önemli katkılar sağlayan basın mensuplarımızın bugüne kadar gösterdikleri gayreti ve üretkenliği bundan sonrada aynı hassasiyetle yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle değerli basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü” kutlar, çalışmalarında başarılı dilerim” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Sermin Balık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Yayımladığı Mesajında;

“Hayatımızın her noktasında var olan iletişim mecraları günümüzde milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde kamuoyunun vicdanını da temsil etmektedir. Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri, Milletimizin müşterek sesi, gözü ve kulağı olan hiç şüphesiz ki basındır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de teknolojinin takip edilmesinde zorlandığımız bir hızla geliştiği, internet ve sosyal medya sayesinde bilgiye ve habere erişimin çok çabuk ulaşıldığı günümüzde, halkı doğru ve tarafsız haberle hızlı bir şekilde buluşturan gazetecilerimizin yaptıkları görevin önemi ve sorumluluğunu daha da artırmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde 21 yıldan bugüne iktidarımızda, hayata geçirdiğimiz politikalarla Türk basınının daha fazla zenginleşmesine, çeşitlenmesine ayrıca demokratik, özgürlükçü ve bağımsız bir yapıya kavuşulması sağlanmıştır. Bu vesileyle doğru, tarafsız ve etik ilkelere uygun olarak vatandaşlarımızı bilgilendirme görevini yerine getiren özgür bir basının var olması, toplumumuzun özgürleşmesinin de güvencesi olmuştur. Gazetecilik; toplumun değerleri çerçevesinde, kamu yararını, özel hayata ve kişi hak ile özgürlüklerini gözeterek, yanıltıcı ve yalan söylemleri saygı ve vicdan süzgecinden geçirip kamuoyuna doğru haber verme gayretinde olan, aynı zamanda objektiflik, aydınlatıcı ve yol gösterici gibi işlevleri barındıran önemli bir meslektir. Halkımızı bilgilendirmenin yanı sıra; Aziz Şehrim Elazığ'ımızın, ilçelerimizin, beldelerimizin ve köylerimizin her alanda gelişmesi ve kalkınması açısından günden güne yoğun çaba göstererek yaptığımız çalışmalarda ve hizmetlerde bizlere önerileriyle yol gösterici ve destek olan, gücümüze güç katan ilimizde faaliyet gösteren televizyon, gazete, radyo, ulusal ve yerel haber ajansları ile haber siteleri temsilcilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, kamu yararını gözeterek tarafsız bir şekilde vatandaşlarımıza doğru haber verme görevini büyük bir özveri ve fedakarca ifa eden Elazığ'daki gazetecilerimiz başta olmak üzere, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, ebediyete irtihal etmiş gazetecilerimize Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Yayımladığı Mesajında;

“Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında basın kuruluşlarımız, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak öne çıkmaktadır. Bu süreçte, demokratik sorumluluk bilinciyle ilkeli şekilde çalışan gazeteciler toplum için önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu vesile ile basın ahlak ve ilkeleri doğrultusunda ülkemizin ve milletimizin hassasiyetlerini gözeterek, doğru bilgilendirme görevini yerine getiren ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam tüm gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Yayımladığı Mesajında;

“Demokratik kültürümüzün vazgeçilmez unsuru olan basınımız, toplumsal gelişim ve değişimin de öncüsüdür. Basın ahlak ve ilkeleri doğrultusunda halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlayan basın mensuplarımızın; gece, gündüz demeden özveriyle yürüttükleri çalışmalar her türlü takdirin üzerindedir. Şehrimizin menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan basın mensuplarımızı her daim yol arkadaşı olarak gördük, şehrimizin geleceği için omuz omuza çalıştık, bundan sonra da aynı özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Başta Elazığ medyası olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Yayımladığı Mesajında;

“Kamuoyunu bilgilendirmek ve vatandaşlarımızın her koşulda doğru ve eksiksiz habere ulaşması için büyük bir fedakârlık ve özveri ile çalışan gazetecilerimizin çabaları her türlü takdirin üzerindedir. Ülkemizde ve ilimizde yaşanan gelişmelerin kamuoyuna ulaştırılması görevini yerine getirirken meslek ilkelerinden ayrılmadan, bilginin doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını sağlayan basın mensubu arkadaşlarımızı kutluyorum. Basın mensuplarımızın en önemli vasıfları, gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır. Basının başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile ilimizin ve ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edecektir. Bu düşüncülerle, mesleğin gerektirdiği etik ve ahlak kuralları doğrultusunda ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışıyla görevlerini özveriyle yerine getiren tüm basın mensubu gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyorum” dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Yayımladığı Mesajında;

"10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız. Hiç şüphesiz tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. Sağlıklı bir kamuoyunun varlığı için medya çalışanlarının tarafsız ve doğru bilgilendirme hususlarındaki hassasiyetleri ile meslek ahlakını gözeten çalışmalarının daha da önem kazandığı bilinen bir gerçektir. Bu duygularla basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah'tan rahmet diliyor, bu vesileyle tüm basın çalışanlarına kolaylıklar temenni ediyorum" dedi.

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında;

“Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Ulusal basınımızın yanında güzel ilimizde yaşanan olaylar ve gelişmelerden bizlerin haberdar olmasını sağlayan, yerel basınımız her koşulda ve her şartta sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına gecelerini gündüzlerine katmak suretiyle, emeklerini ortaya koyarak başarı ile görev yapmaktadırlar. Kamuoyunu bilgilendirmek için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde vatandaşları gelişen olaylar hakkında aydınlatmak için büyük bir özveri ile çalışırken, önemli bir kamu görevini de icra etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve ilimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, doğru haber verme gibi önemli bir mesleği icra eden tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü en samimi duygularımla kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme