Yılın Son Derbisinde Fernerbahçe, Beşiktaş ile Karşılaşacak

Şampiyonluk mücadelesi veren iki takımdan Beşiktaş 6, Fenerbahçe 8 puan zirveden geride. Derbide kazanan 'oh' kaybeden 'of' çekecek…

TAKİP ET

Bu sezon aldıkları sonuç ve oyunla beklentilerin altında kalan Fenerbahçe ile Beşiktaş, yılın son derbisinde Kadıköy'de zirveye tutunmaya çalışacak. İlk yarının bitimine iki hafta kala Fenerbahçe 8, Beşiktaş ise 6 puan zirvenin uzağında kalmış durumda. Ligde oynadığı son 4 maçta sadece 1 defa kazanabilen Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın koltuğu sallanıyor. Sarı-lacivertliler bu maçı kaybederse zirveden iyice uzaklaşacak ve belki de takımda teknik adam değişikliğine gidilecek.

Düdük Cüneyt Çakır'da
Beşiktaş'ta da tablo pek parlak değil. Sezona kötü başlayan ve hedef tahtasına oturtulan Abdullah Avcı, sonrasında üst üste gelen 6 galibiyetle iyice rahatlamış olsa da Dolmabahçe'de alınan Y. Malatyaspor yenilgisi başarılı teknik adamı yeniden sorgulanır hle getirdi. Dev derbi bir anlamda tam bir 'kırılma maçı' olacak. Kaybeden taraf yarışa tutunurken, kaybeden taraf 2020'ye umutlarını iyice azaltmış olarak girecek. Ülker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmada Cüneyt Çakır düdük çalacak.

Muriç atarsa Fener kazanıyor
Fenerbahçe'nin golcüsü Vedat Muriç takımının galibiyetlerinde önemli rol oynuyor. Kosovalı yıldız geride forma giydiği 14 maçta fileleri 9 defa havalandırmayı başardı. Fenerbahçe, Muriç'in gol attığı bütün maçları kazanırken, atmadığı maçlarda hep puan kaybetti.

Kartal'ın silahı Burak Yılmaz
Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, sezon başında yaşadığı sakatlık problemlerinden kurtulduktan sonra döndüğü takımında bu sezon 10 maçta 5 gol kaydetti ve 2 gole de katkıda bulundu. Kariyeri boyunca Fenerbahçe'ye 9 gol atan Burak Yılmaz, Abdullah Avcı'nın en büyük kozu olacak.

Orta sahayı tut maçı kazan
Son haftalarda kaybedilen puanlarla sıkıntılı bir döneme giren Fenerbahçe, Beşiktaş derbisini çıkış fırsatı olarak görüyor. Günlerdir Samandıra'da derbiye çalışan teknik direktör Ersun Yanal, üç puanı getirecek formülü netleştirdi. Oyuncularıyla yaptığı toplantıda geçmiş hatalardan ders çıkarmaları gerektiğini vurgulayan Yanal, 'Savunmadaki basit top kayıplarına, son vuruşlardaki eksikliklere son vermeliyiz. Bu maçın telafisi yok' derken, 'Hep birlikte kazanacağız' ifadesiyle takım oyununun altını çizdi.

Burak'a Serdar kilidi
'Herkes birbirine yardım edecek' diyen Ersun Hoca, 'Oyunun gidişatını orta sahalarda belirleyecek. Bu bölgeye hkim olan istediğini alacak. Bu sebeple savunma ve hücum hattı maç boyunca orta alana destek olacak' talimatı verdi. Burak Yılmaz'ı tutma görevini Serdar Aziz'e veren Yanal, 'Top bizde olacak. Kaybettiğimiz anda da geri kazanmak için bütün gücümüzle baskı kuracağız. Kruse ve Muriç'i bol pasla besleyin' dedi.

Önce durdur sonra vur!
Beşiktaş'ta Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın derbi planı sabırlı oyuna dayanacak. Rakibin maça taraftar desteğiyle baskılı başlayacağını ön gören tecrübeli teknik adam, bu bölümü atlattıkları takdirde maçı kazanacaklarına inanıyor. Klasik planının dışına çıkmayı planlayan Avcı, Fenerbahçe'nin geri dönüşte yaşadığı zorlukları hesaba katarak rakibin arkasına atılacak uzun toplarla gol fırsatları bulmaya çalışacak. Ön libero bölgesindeki Atiba ve Elneny ikilisi ise maçta anahtar rolü üstlenecek.

Gustavo'ya markaj
Atiba'nın son maçlardaki gibi hücuma daha yakın olmasını isteyen Avcı, Fenerbahçe'nin kilit oyuncusu Gustavo'yu ise Elneny markajı ile etkisiz hle getirmeye çalışacak. Öte yandan siyah-beyazlılarda sakatlıkları geçen Georges-Kevin N'Koudou ve Victor Ruiz hazır durumda. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın derbide Ruiz'i ilk on birde oynatacağı öğrenilirken, N'Koudou ise yedek kulübesinde görev bekleyecek.

Ceza sınırında üç isim
Fener'de beş eksik var

Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalısı Rodrigues'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Hasan Ali, Moses, Zajc ve Sadık da derbide olmayacak. Sivas'ta çift sarıdan kızaran Ozan ise cezasını kupa maçında çektiği için oynayabilecek. Emre, Muriç ve Serdar Aziz derbiye sarı kart cezası sınırında çıkacak.

KANAT ROTASYONU
Kartal'a Aslan dizilişi

Ersun Yanal, Serdar Aziz'in yanında savunmanın göbeğinde Zanka'ya görev verecek. Tecrübeli teknik adam cezalı Rodrigues'in boşluğunu Tolga'yla dolduracak. Sağ kanatta Ozan görev yapacak. Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı da aynı kanatlarla çıkmış, golsüz berabere kalmıştı.

KARTAL'DA SARI ALARM
Beş oyuncu sınırda

Beşiktaş'ta derbi öncesi Burak Yılmaz, Gökhan Gönül, Jeremain Lens, Necip Uysal ve Victor Ruiz sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu sezon üçer defa sarı kartla cezalandırılan bu oyuncular, Fenerbahçe karşısında da kart görmeleri halinde Gençlerbirliği maçında cezalı duruma düşecek.

BAŞKAN ÇEBİ'DEN...
Prim 30 bin lira

Fenerbahçe maçı öncesi futbolcular ve teknik heyetle bir araya gelen Başkan Ahmet Nur Çebi, Kadıköy'den 3 puanla dönülmesi halinde takıma kişi başı 30 bin lira prim sözü verdi. Çebi'nin verdiği prim sözünün, futbolcuları daha da motive ettiği belirtildi.

Bakmadan Geçme