Bakan Fırça Attı, İnşaat Firması Yine Uslanmadı

Mustafapaşa mahallesinde yapımı devam eden inşaat vatandaşları bezdirdi.

Bakan Fırça Attı, İnşaat Firması Yine Uslanmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocakta ilimizde meydana gelen depremin ardından ilimizde yaklaşık 20 bin adet yapının yıkılması kararlaştırılmış ve bir taraftan yıkım işlemleri gerçekleştirilirken diğer taraftan ağır bir süreç izleyen yeni konut çalışmaları devam ediyor.

Bakan Kurum O İnşaat Firmasını Uyardı Firma Uslanmadı!
İlimizde depremin en fazla zarar verdiği mahallelerimizden olan Mustafapaşa mahallesinde yapımı devam eden bir inşaat mahalleliyi bezdirdi. 30 Mayıstarihinde ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mustafapaşa Mahallesi’ni ziyaret etmiş ve çalışmaları titizlikle denetlemişti. Bugün vatandaşların şikayetçi olduğu o firmanın inşaatında gördüğü eksiklikler ve hatalar nedeniyle yüklenici firmanın müteahhidini şöyle uyarmıştı; ‘’Net bir şekilde söylüyorum ki; işini düzgün yapmaya niyetin varsa buyur yap ama yapmaya niyetin yoksa şurada bırak’’ ifadelerine yer vermişti.

Firma Vatandaşı Rahatsız Etmeye Devam Ediyor!
İnşaası devam eden deprem konutunun şantiye alanında herhangibir güvenlik önlemi alınmamış olması bir vatandaşımızın yaralanmasına neden oldu. Geçtiğimiz günlerde inşaat sahasında herhangibir güvenlik önlemi alınmadığı için bir vatandaşımız dengesini kaybederek kazılmış olan temel alanına düşmüş ve olayda çeşitli yerlerinden yaralandığı polis tutanaklarına geçmiştir. Tepkiler üzerine firma şantiye alanının bazı bölümlerini kapatmış ve toprakla doldurmuş olsa da yeni bir olaya imza attı.

İnşaatın Atık Suyu Sokağa Akıyıor
Vatandaşlar inşaattaki atık suyun sokağa akmasına tepki göstermek için firma yetkilileriyle görüşmüş ve atık suyun yollarda sokaklarda hastalık saçmasını istemediklerini belirttiler. Bunun üzerine firma yetkilileri Elazığ Belediyesini hedef göstererek, Belediye bizi kanalizasyona bağlamıyor, belediyenin gelip kanalizasyona bağlaması gerekiyor şeklinde ifadeler kullanarak vatandaşa yanlış bilgi vererek sorumluluğu üzerinden atmaya çalıştı.
 

Vatandaşlar sorunun giderilmesi işin ilimiz yöneticilerinden yardım bekliyor.