Başkan Kaplan, Kaftancıoğlu'nun Hapis Cezasına Tepki Gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında onaylanan hapis cezasına tepki gösterdi.

Başkan Kaplan, Kaftancıoğlu'nun Hapis Cezasına Tepki Gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 5 ayrı suçtan verilen toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasının istinaf mahkemesi tarafından onaylamasına tepki gösterdi.

Başkan Kaplan,’’Kaftancıoğlu’nun tek suçu varsa o da 25 yıl aradan sonra AK Parti’nin saltanatına son vermesidir. Verilen karar hukuki değil, siyasi bir karardır’’dedi.

"Bu Karar Hukuki Değil, Siyasi Bir Karardır"

Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul’da göstermiş olduğu yerel seçim başarısının faturasını haksız ve hukuksuz bir şekilde ödetmek istediğini söyleyen CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan,’’Bilindiği üzere 23 Haziran günü İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen toplam 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezası istinaf mahkemesi tarafından onaylanmıştır. Anlaşılan Sayın Canan Kaftancıoğlu’na birileri İstanbul’da göstermiş olduğu Yerel Seçim başarısının faturasını haksız ve hukuksuz bir şekilde ödetmek istiyor. Cezanın onaylandığı tarihinde 23 Hazirana denk gelmesi bu iddiamızda haklı olduğumuzu ispatlamaktadır ve bu karar hukuki değil siyasi bir karardır’’dedi.

"Zulme Boyun Eğmeyeceğiz"

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu' nun yaptığı demokrasi yürüyüşüne de vurgu yapan Kaplan,’’Eğer sayın Canan Kaftancıoğlu’ nun tek bir suçu varsa oda 25 yıl aradan sonra İstanbul’u gerçek sahibi olan 16 Milyon İstanbulluya emanet etmesidir. Hiç kimse yargının gücünü kullanarak bağımsız yargıya olan güveni ve saygınlığı azaltmasın. Bizler hak, hukuk, adalet için 420 kilometre yürümüş bir liderin il başkanlarıyız. Başta sayın Canan Kaftancıoğlu olmak üzere tüm Cumhuriyet Halk Partili İl Başkanları hiçbir zaman zulme boyun eğmedi ve bundan sonrada boyun eğmeyeceğiz. Bu haksız yargılamanın bir an önce sonlandırılması gerektiğini düşünüyorum ve İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun Elazığ olarak her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum’’dedi.