Başkan Karakuş'tan Erol'a 'Samimiyetsiz Siyasetçi' Tepkisi!

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un samimiyetsiz olduğunu iddia ederek, 'Elazığ'da gezip devlet, vatan ve millet vurgusu yapan Gürsel Erol'un devlete katil diyen bir kimseyi savunması, devlete katil diyen birine mahkemece verilen cezayı yok hükmünde sayması sayın vekilin samimiyetsizliğini, Elazığlı hemşerilerimizin devlet ve vatan sevgisini kullanarak siyaset yaptığını açıkça göstermektedir' dedi.

Başkan Karakuş'tan Erol'a 'Samimiyetsiz Siyasetçi' Tepkisi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un yaptığı konuşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"EROL, SAMİMİYETSİZLİĞİNİ AÇIKÇA GÖSTERMİŞTİR"
Başkan Karakuş, “Sayın Milletvekilimiz Gürsel Erol, 10 Mayıs 2022 günü FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olmuş, programda, “CHP olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bilgi birikimi, devlet yönetimi, rahmetli Turgut Özal’ın bütçe yaparken Kemal beye danışması ve bürokraside ki tecrübeleri nedeniyle partimizin doğal Cumhurbaşkanı adayıdır” şeklinde ifadelerde bulunmuştur. Aynı Gürsel Erol, 2018 seçimlerinin kaybedilmesi üzerine Sayın Kılıçdaroğlu’nu istifaya davet etmiş ve “ülke yönetimini hedeflemeyen, genel merkezi yönetmekle yetişenlere meydan okuyorum” diyerek Sayın Kılıçdaroğlu’na karşı oturma eylemi ile birlikte istifaya davet etmiştir. Şimdi sayın vekile soruyoruz, ülke yönetimi gibi bir hedefi olmayan, böyle bir amaç ve gaye içerisinde bulunmayıp CHP genel başkanlığına layık görülmeyen ve istifaya davet edilerek oturma eylemi gerçekleştirilen birinin, bugün Devletin Cumhurbaşkanı olabileceğini söylemek ve desteklemek nasıl bir çelişkidir. Her fırsatta devletçi olduğunu, devletin bütünlüğü ve itibarının her şeyin üzerinde olduğunu, millet ve devlet menfaatlerine ilişkin yerel ve genel konularda tatminkar ifadelerde bulunan ve bu duruşu ile gerek Elazığlı hemşerilerimiz gerekse de biz muhalefet partililer nezdinde samimi olarak bilinen ve yeri geldiğinde de övülen Sayın Gürsel Erol’un, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ nun; “Devlet katil değil, seri katil” , “sahi devlet katil olmak yerine kahraman olmayı seçseydi ne güzel olurdu” şeklinde devleti alenen katil ilan eden ve aşşağılayan paylaşımları nedeniyle mahkemece verilen kararın onanmasına karşı devletçi ve milletçi olduğunu söyleyen, kamuoyunda öyle görünen sayın vekil Gürsel Erol’ un sosyal medya hesabından; “Siyasi davalara hukuki yorum yapılmaz. İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında araçsallaştırılan yargı eliyle verilen karar yok hükmündedir!#CananKaftancıoğluYalnızDeğildir” şeklinde ki paylaşımı bizlere Elazığ’da gezip konuşan Gürsel Erol ile Ankara’daki ve sosyal medyada ki Gürsel Erol’un farklı kişiler olduğunu düşündürmektedir. Elazığ’da gezip devlet, vatan ve millet vurgusu yapan Gürsel Erol’un devlete katil diyen bir kimseyi savunması, devlete katil diyen birine mahkemece verilen cezayı yok hükmünde sayması sayın vekilin samimiyetsizliğini, Elazığlı hemşerilerimizin devlet ve vatan sevgisini kullanarak siyaset yaptığını açıkça göstermektedir” dedi.

"İKİ HUSUSUN CEVAPLANMASINI İSTİYORUZ"
CHP'li Erol'a sorular yönelten Başkan Karakuş,  “En nihayetinde sayın vekilden iki hususun cevaplanmasını istiyoruz;

Bir, 2018 de partiyi dahi yönetemediği için istifaya davet ettiğiniz biri bugün nasıl oluyorda vatandaşın içinde bulunduğu sıkıntıları çözecek kurtarıcı olarak görülüp ülkenin Başkanı olması ifade ediliyor.

İki, Elazığ’da gezip dolaşırken devletçi, milletçi, vatansever söylemlerde bulunarak adeta devlete toz kondurmayan Gürsel Erol’a mı Elazığlı inanacak, yoksa “devlet katil değil, seri katil” şeklinde söylemlerde bulunan birine sahip çıkan, dahası bu şahıs hakkında verilen mahkeme cezasının yok hükmünde olduğunu söyleyen Gürsel Erol’a mı inanacak. " dedi.

"TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ PARTİMİZE DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUM"
Açıklamasının son kısmında Elazığ'da, İktidar milletvekillerinin pasif olduğunu belirten Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, "Sonuç olarak, mevcutta bulunan gerek iktidar gerekse de muhalefet milletvekilleri olsun bunların birbirinden farkları yok. Bir tarafta, yirmi seneden fazladır memleketin büyük desteğini almasına rağmen Elazığ ve sorunları söz konusu olduğunda etkisiz kalan, deprem sonucunda yapışan evlerin nasıl ne şekilde olması gerektiği yönünde irade dahi ortaya koyamayan, maden rezervlerinin adrese teslim verilmesine etkisiz kalan, yirmi yıldır sulama problemini çözemeyen ve daha sayamadığımız bir çok problemde etkisiz ve yetersiz kalan iktidar partisi milletvekilleri, diğer tarafta ise iktidar partisi vekillerinin pasifliğinden faydalanarak meydanı boş görüp nabza göre şerbet veren, dün kara dediğine bugün ak diyen, Elazığ’da devletçi, milletçi geçinip, develete katil diyenlere sahip çıkarak hem genel merkez hem Elazığ siyaseti yapan muhalefet milletvekilleri bulunmaktadır. Bu noktada çok kıymetli Elazığlı hemşerilerimize bir tarafta yağmur diğer tarafta dolu olduğunu söylüyor, yağmurdan kaçarken doluya tutulmanın bir faydasının olmayacağını ifade ederek, burada iş bitirme belgesi olan, ağır sanayi hamlelerini gerçekleştiren, faize, rantiyeye giden kaynağı milletin cebine aktararak işçiye, memura, emekliye %100 %150 ve %300 e varan zamlar veren, iktidar olması halinde dış borç almadan, ek vergi toplamadan yılda yüz milyar dolar kaynak üretecek projelerini hazırlayan, ilk beş yılda 81 ilimizin her birine en az bir ağır sanayi tesisi kuracak projesi hazır olan Yeniden Refah Partimizin kadrolarıyla ve üç yüz bini aşan inanan üyeleriyle ilimizi ve ülkeyi yönetmeye hazır olduğunu belirterek tüm hemşerilerimizi  partimize ve genel başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a destek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.